Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

S-a semnat acordul investițional între Guvern și concernul german Daimler AG pentru investiția Star Transmision de la Sebeș

Publicat

Ministrul delegat Dan Șova a semnat luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții legali ai Daimler AG, acordul investițional între Guvern și constructorul german. Șova a asigurat delegația germană că Guvernul și autoritățile locale vor face toate demersurile necesare pentru asigurarea climatului investițional. Daimler AG va investi peste 300 de milioane de euro în filiala sa de la Sebeș.

Constructorul auto german Daimler a anunţat în aprilie că intenţionează să construiască o uzină în România unde să producă cutii de viteze pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz.

„Extinderea capacităţilor noastre de producţie pentru a include noi locaţii de asamblare de cutii de viteze este concepută să se adauge capacităţilor noastre existente. Obiectivul nostru este să acoperim cererea mare a clienţilor cu o şi mai mare flexibilitate”, a informat, la vremea respectivă, într-un comunicat, Andreas Renschler, membru în Consiliul de Administraţie al Daimler.

Grupul german a luat decizia de a construi noi capacităţi de producţie în România deoarece nu mai putea extinde producţia la Stuttgart. „Star Transmission a fost un partener de încredere pentru uzinele noastre din Germania timp de peste 10 ani. Având în vedere experienţa noastră excelentă cu Star Transmission, am preferat să optăm pentru extinderea capacităţilor noastre de acolo”, a declarat directorul uzinei Mercedes de la Untertürkheim, Peter Schabert.

Subsidiara Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are în prezent aproximativ 800 de angajaţi. Daimler a subliniat că angajaţii din România vor urma un program special de calificare de mai multe luni la uzina de la Untertürkheim.

De asemenea, în funcţie de obţinerea sprijinului Guvernului român, grupul Daimler a informat că intenţionează să înceapă producţia unei noi cutii de transmisii automate la Sebeş, din 2016.

Consiliul de administrație Daimler AG a decis să extindă reţeaua de producţie a cutiilor de viteze Mercedes-Benz Cars. În urma aprobării de către Consiliul de Supraveghere, sunt planificate acum capacități suplimentare pentru asamblarea cutiilor de viteze ce urmează a fi stabilite la unitatea de producţie Daimler din România, Star Transmission. Pentru producţia unei noi generații de cutii de viteze automate, vor fi investite în România mai mult de 280 de milioane de euro. În total, compania plănuieşte investiţii de peste 300 de milioane de euro“, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii companiei.

Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administrație “Daimler” pentru Producție și Achiziții Publice Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans, explică: „Extinderea reţelei noastre de producție va include o locație suplimentară pentru asamblarea cutiilor de viteze, concepută pentru a completa capacitățile noastre existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare a clienților, cu o flexibilitate mai mare în viitor.”

Ţinând cont de faptul că producţia este supraîncărcată şi lipseşte spaţiul necesar dezvoltării producţiei de cutii de viteze în Stuttgart, vor fi construite locații suplimentare. “De peste 10 ani, Star Transmission continuă să fie un partener de încredere al locaţiilor noastre producătoare de sisteme de transmisie, din Germania. Având în vedere situaţia actuală și în baza experienței si colaborarii excelente cu Star Transmission, opțiunea pentru asigurarea capacităților necesare de asamblare suplimentară, într-o manieră flexibilă, este de a extinde activitățile din România”, precizează Peter Schabert, directorul de producţie pentru sisteme de transmisie al Mercedes-Benz şi al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, referindu-se la planurile pentru viitoarea rețea de producție de cutii de viteze. “Fabrica de cutii de viteze din Stuttgart va rămâne în continuare centrul producției de cutii de viteze pentru Mercedes-Benz Cars și va acționa în calitate de centru de competență în această rețea de producție”.

Wolfgang Nieke, președintele Sindicatului Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim și al Dezvoltării de Autoturisme Mercedes-Benz: “Conducerea fabricii și cea a Sindicatului au convenit, în urmă cu doi ani, să producă noua cutie de viteze automată şi un modul de asamblare la locația din Stuttgart-Hedelfingen. Consiliul de administrație și-a reafirmat astfel angajamentul pentru producția internă a cutiilor de viteze. Cel de-al doilea modul de asamblare din Sebeș va fi aprovizionat de la locația noastră de producție. Cererea crescută pentru cutii de viteze asigură utilizarea pe termen lung a capacității de producție de cutii de viteze în cadrul locației din Stuttgart-Hedelfingen.”

În scopul de a transfera experienţa de la Stuttgart în mod corespunzător, angajații români vor urma un program special de calificare. Ei vor participa timp de mai multe luni la fabrica din Untertürkheim, în echipe de asigurare a calității, de întreținere și de logistică, pe lângă cele de producție.

Citește și Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro »

Citește mai mult despre investiția anului de la Sebeș.

Sursa, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. mihai

    miercuri, 29.05.2013 at 13:31

    felicitari Domnule Atanasiu pentru aceasta investitie;Traiasca PNL si succes pe mai departe.

  2. Pingback: Deputatul PSD Ioan Dîrzu şi primarul Sebeşului, Alexandru Dăncilă au reprezentat Alba la semnarea contractului de investiţie între Daimler AG şi ministrul Dan Şova | Sebes24

  3. Pingback: Noua fabrică de cutii de viteze pentru Mercedes, lansată în 29 iulie, la Sebeş | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax