Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-a semnat contractul de finanțare pentru Velo Apuseni: 227 de km de piste de biciclete în județele Alba, Cluj și Bihor

Publicat

A fost semnat contractul de finanțare, prin PNRR, pentru traseul cicloturistic „Velo Apuseni”. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a proiectului inter-județean „Velo Apuseni”, informează CJCluj.ro.

Investiție prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. Din lungimea totală a traseului cicloturistic, peste 40%, respectiv 92,4 km, se vor amenaja strict pe teritoriul județului Cluj.

Velo Apuseni: Aproape 100 de kilometrii de piste de biciclete în județul Alba

O distanță cuprinsă între 82 și 100 de kilometri se va regăsi pe teritoriul județului Alba (fiind implicate, pe lângă Consiliul Județean Alba și administrațiile locale din Gârda și Arieșeni).

Cei 82 de kilometri reprezintă ruta prezentă. 60 de kilometri reprezintă ruta principală și peste 22 de kilometri formează mai multe rute secundare.

Este însă posibil ca aceste rute secundare să fie suplimentate, spun reprezentanții CJ Alba.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile,  infrastructura de trasee cicloturistice din zona Munților Apuseni.

Pașii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, respectiv demararea licitației pentru execuția lucrărilor. Cu siguranță, întreaga zonă va avea enorm de câștigat, atât din punct de vedere turistic cât și al dezvoltării economico-sociale a întregului areal.”

Consiliul Județean Cluj, a demarat măsurătorile pentru întăbulare, echipa de implementare a proiectului ocupându-se în momentul de față de partea de achiziții.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență este de 110 milioane lei.

227 de kilometri de piste de biciclete în Alba, Cluj și Bihor

Proiectul Velo Apuseni presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj.

Valoarea contractului de finanțare, 100% nerambursabilă, este de 110 milioane lei. Proiectul va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din Investiția I.4 „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, Componenta 11 – Turism și Cultură.

Urmează etapa de proiectare, fiecare Consiliu Județean realizând proiectul pe teritoriul județului propriu.

„Având în vedere că pe teritoriul județului Bihor pista de biciclete va avea o porțiune de aproape 40 de km pe rambleul liniei de cale ferată dezafectată dintre Băile Felix – Cordău și Sâmbăta – Rogoz, primele demersuri vor fi legate de finalizarea preluării amplasamentului și de realizarea studiilor tehnice. De săptămâna viitoare, echipele de proiecte europene ale Consiliului Județean Bihor se vor mobiliza și pentru acest proiect”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Reamintim că în anul 2021 a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliile Județene Bihor, Alba și Cluj pentru dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni, prin care cele trei părți au convenit să realizeze mai multe obiective de interes comun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    vineri, 24.03.2023 at 13:14

    no așa da!
    dacă nu furați și nu vă bateți joc, va fi ok.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax