Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi, campion național la Superliga Națională de Șah. Cum și-a dus echipa la victorie

Publicat

Mihnea Costachi a realizat o nouă performanță de excepție devenind campion național cu echipa de club pe care o reprezintă, grație unui meci câștigat chiar de el. 

Cea mai puternică întrecere șahistică din România, Superliga Națională de Șah, s-a desfășurat la Oradea în perioada 21-30 septembrie.

Vezi și VIDEO: Povestea lui Mihnea Costachi, șahistul din Alba Iulia care s-a luptat de la egal la egal cu numărul doi mondial

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a făcut parte din echipa clubului CSU ASE Superbet din București, el fiind student la ASE București.

Campionatul a fost disputat de 10 echipe. Mihnea Costachi a câștigat 5 meciuri și a făcut 3 remize (obținând locul I la masa 6) și a reușit să aducă titlul de campion național pentru echipa sa într-un ultim meci disputat pe muchie de cuțit.

Echipa din Arad avea un punct în față, înaintea confruntării finale cu CSU ASE Superbet. Astfel, colegii lui Mihnea aveau nevoie să obțină o diferență totală de două puncte în confruntarea directă cu cei de la Arad.

Mihnea Costachi

La remiză se acordă un punct fiecărui concurent, iar la victorie două puncte pentru câștigător. Astfel, după ce colegii său au făcut remize, Mihnea a reușit o victorie, care i-a propulsat echipa în postura de campioană națională.

Mihnea Costachi, este unul dintre românii care fac istorie pentru șahul românesc. Cea mai recentă mare performanță a sa, o remiză cu numărul doi mondial, Alireza Firouzja, s-a produs la sfârșitul anului trecut, la Campionatele Modiale de șah de la Varșovia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax