Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șahistul din Alba Iulia Mihnea Costachi joacă atât de bine la Campionatul Mondial, încât a fost supus unui test anti-trișat

Publicat

Evoluție excelentă a albaiulianului Mihnea Costachi, la Campionatul Mondial de juniori sub 20 de ani care se desfășoară la New Delhi, a transmis maestrul FIDE, Marius Ceteraș.

Cu 4 victorii, toate cu piesele negre, și 4 remize, în partidele în care a jucat cu albul, juniorul albaiulian legitimat la Politehnica Iași se află la doar o jumătate de punct în spatele liderilor Evgeny Shtembuliak (Ucraina) și Ruiz Miguel Santos (Spania).

Recomandări:

FOTO: Performanță istorică. Ionuț Zincă de la CS Unirea Alba Iulia a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare

Printre cei depășiți în clasament de Mihnea fiind și marea speranță a șahului indian Praggnanandhaa Rameshbabu, care la 14 ani este deja campion mondial de juniori sub 18 ani și este văzut de specialiști ca un posibil viitor campion mondial de seniori.

Marius Ceteraș spune că rezultatele lui Mihnea de până acum sunt peste așteptări deoarece în ultimii doi ani el s-a concentrat foarte mult pe pregatirea educațională, fiind student bursier la Academia de Științe Economice din București și câștigător al unei burse de studiu de un semestru la Universitatea din Oslo în 2020.

Calitatea jocului său i-a determinat pe organizatori să îl supună unui test anti-cheating,  sau anti-trișat, dat fiind că în unele concursuri au existat jucători care au fost prinși utilizând dispozitive electronice, ceea ce este strict interzis.

Nu a fost cazul lui Mihnea, al cărui joc excelent s-a datorat doar ambiției extraordinare și forței sale de concentrare în momentele decisive. Astăzi Mihnea joacă din nou cu piesele negre la masa 1 împotriva marelui maestru ucrainean Evgheny Shtembuliak, care însă trebuie notat că a câștigat și el toate cele partide jucate cu piesele albe, așa că este greu de anticipat rezultatul acestei confruntări din antepenultima rundă a tutunului.

Shtembuliak, care însă trebuie notat că a câștigat și el toate cele 4 partide jucate cu albul, mai spune Ceteraș.

La turneu participă 94 de juniori din 51 de țări.

Rezultatele pot fi urmărite aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax