Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Performanță istorică. Ionuț Zincă de la CS Unirea Alba Iulia a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare

Publicat


Cel mai bun sportiv din istoria României la Orientare şi un adevărat lider al alergătorilor montani din ţara noastră, poreclit „Omu’ Negru”, Ionuţ Zincă, legitimat la CS Unirea, a reuşit o performanţă istorică la Jocurile Mondiale Militare ce se desfășoară în China. A cucerit medalia de bronz în proba de lungă distanţă, cu timpul de 1:24:06.

În perioada 18-28 octombrie în China, la Wuhan, se desfăşoară cea de-a 7-a ediție a Jocurilor Mondiale Militare cunoscute și sub denumirea de „Jocurile Olimpice pentru militari”, principalul eveniment sportiv pentru soldații de pe tot globul. Acestea se desfăşoară la fiecare patru ani începând din 1995.

Recomandări:

Șahistul din Alba Iulia Mihnea Costachi joacă atât de bine la Campionatul Mondial, încât a fost supus unui test anti-trișat

La eveniment sunt prezenţi un număr record de 9.308 de sportivi militari reprezentând 109 delegaţii naţionale care concurează în 27 de sporturi pentru 329 de medalii de aur. Între aceştia se regăsesc nu mai puţin de 67 de campioni mondiali și olimpici.

Armata României participă cu o delegaţie formată din 80 de sportivi şi 28 de antrenori, personal medical şi staff tehnic. Între aceştia şi sportivii militari Ionuţ Zincă şi Paul Brabiescu-Călinescu, legitimaţi ca sportivi în cadrul secţiei de orientare a CS Unirea Alba Iulia.

Cursa a fost câştigată de rusul Dmitryi Tsvetkov (dublu campion mondial şi european) cu timpul de 1:22:02 iar medalia de argint a revenit francezului Frederic Tranchand (6 medalii la Campionatele Mondiale) care a încheiat cursa cu timpul de 1:23:14.

La startul probei s-au aflat 165 de sportivi.

Performanţa lui Ionuţ Zincă reprezintă o premieră pentru orientarea din Romania la nivel de Seniori. În urma sa s-au clasat adevărate legende ale orientării mondiale precum rusul Andrey Khramov de 6 ori campion mondial sau elveţianul Florian Howald deţinător a 5 medalii mondiale.

Până în 22 octombrie, România a cucerit cinci medalii la această competiţie prin următorii sportivi: Ana Maria Popescu – argint la spadă, Andreea Chițu – argint la judo, Andrei Dukov şi Georgiana Şeicariu – argint la lupte libere și Ionuț Zincă – bronz la orientare. Cu aceste performanţe ţara ocupă locul 21 în clasamentul pe naţiuni.

Până la această performanţă, cea mai bună clasare a lui Ionuţ a constituit-o locul 5 ocupat în proba de Sprint de la Campionatele mondiale din Franţa, în 2011.

Ionuţ a dominat în acest an competiţiile interne la orientare cucerind titlurile naţionale în toate probele la care a luat startul, respectiv Semimaraton, Medie distanţă, Parc-Oraş, Lungă distanţă, Noapte şi Ştafetă.

“Nu am cuvinte să exprim emoţiile trăite… Mi-aş fi dorit să fiu prezent la aeroport la revenirea acasă dar o problemă de sănătate mă împiedică să o fac… Poate o vor face alţii, de ce nu, poate chiar Preşedintele ţării, pentru că sportivii de valoare, cum e şi Ionuţ, sunt cei mai importanţi ambasadori ai României şi merită respectul tuturor”, a spus Marius Anghel, instructor sportiv la secția de orientare a CS Unirea Alba Iulia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Mandat de executare pentru un tânăr care a condus un vehicul fără a avea permis, pus în aplicare de polițiști

Publicat

inchisoare

Polițiștii Compartimentul Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, l-au depistat și reținut pe un tânăr de 27 de ani, din Alba Iulia, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii. Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Alba Iulia, la executarea unei pedepse privative de libertate. Judecătorii au fost aspri […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Colectarea gunoiului se reia în Alba Iulia. Primăria are la dispoziție 60 de zile să amenajeze o nouă stație de transfer

Publicat

gunoi

Colectarea gunoiului în Alba Iulia va fi reluată în cursul zilei de luni, au declarat reprezentanții Primariei municipiului. Gunoiul ridicat din oraș va fi dus în următoarele săptămâni tot la rampa provizorie de la Bărăbanț, iar între timp, administrația locală caută o altă soluție pentru depozitarea resturilor menajere. Totuși, transferul provizoriu la rampa de la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Situația din Alba: PNL ar fi avantajat dacă NU s-ar schimba legea

Publicat

sondaj partide

Alegerea primarilor într-un tur de scrutin sau în două, reprezintă subiectul politic cel mai important al acestor zile. Guvernul Orban a transmis luni dimineaţă documentaţia necesară la Parlament pentru demararea procedurii de angajare a răspunderii în privinţa modificării legii electorale, în sensul revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Practic, vor fi afectate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Cu ce note s-a intrat la școlile de agenți de POLIȚIE în sesiunea ianuarie

Publicat

Peste 5000 de tineri s-au arătat interesați în acest an de o carieră în MAI, la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca. Majoritatea au concurat pe locurile de la Câmpina. Din Alba, s-au înscris 196 de candidați. Durata studiilor este de un an. Rezultatele sesiunii de admitere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate