Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Performanță istorică. Ionuț Zincă de la CS Unirea Alba Iulia a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare


Publicat

Cel mai bun sportiv din istoria României la Orientare şi un adevărat lider al alergătorilor montani din ţara noastră, poreclit „Omu’ Negru”, Ionuţ Zincă, legitimat la CS Unirea, a reuşit o performanţă istorică la Jocurile Mondiale Militare ce se desfășoară în China. A cucerit medalia de bronz în proba de lungă distanţă, cu timpul de 1:24:06.

În perioada 18-28 octombrie în China, la Wuhan, se desfăşoară cea de-a 7-a ediție a Jocurilor Mondiale Militare cunoscute și sub denumirea de „Jocurile Olimpice pentru militari”, principalul eveniment sportiv pentru soldații de pe tot globul. Acestea se desfăşoară la fiecare patru ani începând din 1995.

Recomandări:

Șahistul din Alba Iulia Mihnea Costachi joacă atât de bine la Campionatul Mondial, încât a fost supus unui test anti-trișat

La eveniment sunt prezenţi un număr record de 9.308 de sportivi militari reprezentând 109 delegaţii naţionale care concurează în 27 de sporturi pentru 329 de medalii de aur. Între aceştia se regăsesc nu mai puţin de 67 de campioni mondiali și olimpici.

Armata României participă cu o delegaţie formată din 80 de sportivi şi 28 de antrenori, personal medical şi staff tehnic. Între aceştia şi sportivii militari Ionuţ Zincă şi Paul Brabiescu-Călinescu, legitimaţi ca sportivi în cadrul secţiei de orientare a CS Unirea Alba Iulia.

Cursa a fost câştigată de rusul Dmitryi Tsvetkov (dublu campion mondial şi european) cu timpul de 1:22:02 iar medalia de argint a revenit francezului Frederic Tranchand (6 medalii la Campionatele Mondiale) care a încheiat cursa cu timpul de 1:23:14.

La startul probei s-au aflat 165 de sportivi.

Performanţa lui Ionuţ Zincă reprezintă o premieră pentru orientarea din Romania la nivel de Seniori. În urma sa s-au clasat adevărate legende ale orientării mondiale precum rusul Andrey Khramov de 6 ori campion mondial sau elveţianul Florian Howald deţinător a 5 medalii mondiale.

Până în 22 octombrie, România a cucerit cinci medalii la această competiţie prin următorii sportivi: Ana Maria Popescu – argint la spadă, Andreea Chițu – argint la judo, Andrei Dukov şi Georgiana Şeicariu – argint la lupte libere și Ionuț Zincă – bronz la orientare. Cu aceste performanţe ţara ocupă locul 21 în clasamentul pe naţiuni.

Până la această performanţă, cea mai bună clasare a lui Ionuţ a constituit-o locul 5 ocupat în proba de Sprint de la Campionatele mondiale din Franţa, în 2011.

Ionuţ a dominat în acest an competiţiile interne la orientare cucerind titlurile naţionale în toate probele la care a luat startul, respectiv Semimaraton, Medie distanţă, Parc-Oraş, Lungă distanţă, Noapte şi Ştafetă.

“Nu am cuvinte să exprim emoţiile trăite… Mi-aş fi dorit să fiu prezent la aeroport la revenirea acasă dar o problemă de sănătate mă împiedică să o fac… Poate o vor face alţii, de ce nu, poate chiar Preşedintele ţării, pentru că sportivii de valoare, cum e şi Ionuţ, sunt cei mai importanţi ambasadori ai României şi merită respectul tuturor”, a spus Marius Anghel, instructor sportiv la secția de orientare a CS Unirea Alba Iulia.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Primarul comunei Ponor prins beat la volanul mașinii primăriei. Spune că a servit ”câteva pahare de vin”

Publicat

etilotest, test alcool, politia

Primarul comunei Ponor, Petruț Bujor, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Contactat de reporterii Alba24.ro, acesta a declarat că a băut ”câteva pahare de vin”. De asemenea, când a fost prins acesta conducea o mașina a primăriei, un autoturism Dacia Duster. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 22 mai 2020, în jurul orei 20,30, în timp ce acționau pe DJ 107 I, pe raza localității Ponor, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Ponor, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Setul 7 de teste de pregătire, publicate de minister. Modele de subiecte pentru clasa a XII-a

Publicat

examen

A fost publicat setul 7 de teste de antrenament, pentru elevii de clasa a XII-a, care se pregătesc pentru Bacalaureat 2020. Sunt modele de subiecte pe discipline.

Reamintim că testele sunt publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și sunt elaborate de specialiștii centrului, în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. În ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare.

Vezi și celelalte teste publicate până acum de minister: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

MEC recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

BACALAUREAT, teste de antrenament (modele de subiecte), setul 7:

Teste BACALAUREAT 2020 – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic: Testul 19 Română

Uman: Testul 19 Română

Teste BACALAUREAT 2020 – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică: Testul 19 Matematică

Matematică – Științele Naturii: Testul 19 Matematică

Matematică – Tehnologic: Testul 19 matematică

Matematică – Pedagogic: Testul 19 Matematică

ISTORIE

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba: Activitatea de primire în audiență a persoanelor a fost reluată. Informații pentru cetățeni

Publicat

sediu ipj

Inspectoratul de Poliție Județean Alba informează că activitatea de primire în audiență a persoanelor a fost reluată. Măsura a fost aplică atât la sediul IPJ Alba, cât și la sediile subunităților de poliție din județ.

Persoanele care urmează să se prezinte pentru audiență la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Alba sau la subunități, trebuie să cunoască următoarele aspecte:

– La audiență vor fi acceptate maxim două persoane concomitent, pentru dialog cu personalul cu funcții de conducere;

– Audiența se va limita la un interval de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane;

– Persoanele care se prezintă pentru audiență vor purta, obligatoriu, mască și mănuși de protecție și vor respecta regulile de prevenire a infectării cu COVID 19.

Programele de audiență la conducerea inspectoratului precum și cele la conducerea subunităților pot fi consultate pe site-ul instituției.

Petițiile, reclamațiile, sesizările și orice alte cereri pot fi transmise, în continuare, prin email la adresele relatiipublice@ab.politiaromana.ro, cabinet@ab.politiaromana.ro sau prin completarea unui formular aflat pe site-ul instituției https://ab.politiaromana.ro, la secțiunea contact.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă cetățenilor să respecte regulile de distanțare socială impuse de starea de alertă, să folosească mijloace adecvate de protecție și să respecte indicațiile primite de la polițiști și afișate în spațiile de primire a publicului.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Teste de pregătire pentru clasa a VIII-a, setul 7. Noi modele de subiecte la Română și Matematică

Publicat

examen

A fost publicat setul 7 de teste de pregătire pentru Evaluare Națională 2020.

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva noi modele de subiecte la Română și Matematică.

Vezi celelalte teste publicate până acum de minister: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: TOATE TESTELE de pregătire pentru examen și baremele. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), continuă să pună la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reamintim că în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare.

Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen.

Ministerul recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.

Teste de antrenament pentru clasa a VIII-a, Evaluare Națională 2020 – setul 7:

Limba și literatura ROMÂNĂ

Test 31 Română

Test 32 Română

Test 33 Română

Test 34 Română

Test 35 Română

MATEMATICĂ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate