Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi, o nouă mutare în palmares: a devenit campion național universitar la blitz

Publicat

Șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi (masterand la ASE București) și-a adăugat duminică în palmares un nou titlu: acela de campion național universitar la blitz. 

Campionaul Național Universitar a fost organizat de Universitatea de Vest și s-a desfășurat la Timișoara.

”Campionatul s-a desfășurat la Timișoara. Proba de șah blitz a avut 9 runde, am obținut șase victorii și trei remize, deci 7,5 puncte și am luat locul întâi.

Am reprezentant ASE București, iar pe locurile 2 și 3 s-au clasat tot jucători de la ASE. Competiția a durat 2 zile” a spus Mihnea Costachi, pentru Alba24.

În weekendul următor, Mihnea va participa la prima etapă a Grand Prix România 2023, care se va desfășura la Palatul Parlamentului.

De la CSM Unirea Alba Iulia va participa și Radu Țâmpea.

Considerat unul dintre cei mai buni şahişti din România, Mihnea Costachi din Alba Iulia este, la doar 23 de ani, Maestru Internaţional, titlu obţinut încă din 2016, şi antrenor FIDE, având la activ multiple premii obţinute la cele mai importante campionate de şah clasic, şah rapid sau blitz şi, mai nou, la dezlegări de probleme.

YouTube video

„Acum prefer şahul rapid, blitz şi dezlegările, pentru că la şahul clasic durează cam zece zile un concurs, e o partidă pe zi, iar o partidă poate dura 5-6 ore.

Mi se pare că durează foarte mult pentru vremurile noastre când totul se mişcă atât de rapid” a spus Mihnea într-un interviu pentru Alba24.

VIDEO: Performanță extraordinară a sahistului din Alba Iulia, Mihnea Costachi: A remizat cu numărul 2 mondial, Alireza Firouzja

Acesta a explicat că, dacă la şahul clasic fiecare jucător are cam o oră jumătate timp de gândire, la şahul rapid, cam 15 minute de gândire fiecare jucător pentru toată partida, iar la blitz, cam trei minute, la dezlegările de probleme nu joci împotriva unui adversar, ci primeşti o foaie cu nişte diagrame, adică posibile poziţii dintr-o partidă de şah, cu o soluţie unică, iar jucătorul trebuie să găsească cele mai bune continuări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax