Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariaţii disponibilizaţi de la „Metalurgica Transilvană” Aiud îşi vor primi salariile până la sfârşitul lunii septembrie. Prefectul de Alba a primit răspuns de la minister

Publicat

Angajaţii disponibilizaţi de la “Metalurgica Transilvană” Aiud îşi vor primi salariile restante până la sfârşitul lunii septembrie, anunţă prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer. Acesta a făcut intervenţii repetate la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pentru ca banii să ajungă la oamenii care au rămas fără loc de muncă.

„Metalurgica Transilvană” este în faliment, iar în 1 februarie un număr de 155 de angajaţi au primit preaviz de concediere. Vezi AICI mai multe detalii.

Intervențiile prefectului la București au avut loc în urma protestelor din primăvară ale persoanelor disponibilizate de la Metalurgica Transilvană Aiud, nemulțumite de faptul că nu li s-a efectuat plata creanțelor salariale, la care au dreptul conform contractului colectiv de muncă. La sfârșitul lunii mai, în cadrul manifestațiilor foștilor angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud, prefectul Gheorghe Feneșer s-a întâlnit de mai multe ori cu zecile de protestatari, promițându-le că va face tot ceea ce este posibil pentru ca problema lor să fie rezolvată.

Chiar dacă Fondul de Garantare al Guvernului României nu dispunea de fondurile necesare pentru a putea asigura plata tuturor creanțelor salariale, mai ales că nu doar foștii angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud se confruntau cu această problemă, prefectul a obținut, încă din primăvară, promisiunea că Aiudul este în topul listei de priorități. În toată această perioadă, prefectul Gheorghe Feneșer a susținut la minister cauza persoanelor disponibilizate de la Metalurgica Transilvană. Secretarul de stat Codrin Scutaru este cel care, astăzi, i-a dat prefectului Gheorghe Feneșer răspunsul pe care îl aștepta. „Am primit confirmarea că, cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie, toți foștii angajați ai Metalurgica Transilvană Aiud își vor primi integral drepturile salariale restante, prevăzute în contractul colectiv de muncă”, a precizat prefectul de Alba.

. ”Acești oameni, care și-au pierdut locurile de muncă după zeci de ani în care au lucrat la Metalurgica Aiud, deși dezorientați și disperați, cu prea puține alternative la îndemână au protestat pentru drepturile lor într-un mod foarte civilizat și au dat dovadă de o stăpânire de sine extraordinară, dată fiind situația în care se aflau. Liderul de sindicat, domnul Teodor Boancă, mereu prezent la discuții, a fost, la rândul său, mai mult decât înțelegător și le mulțumesc tuturor pentru răbdare. În calitatea mea de reprezentant al Guvernului în teritoriu, am făcut tot ce a ținut de mine pentru ca problema lor să fie rezolvată și sunt bucuros că le pot da, în sfârșit, vestea cea bună”, a mai declarat prefectul județului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax