Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Salarii ca la primării, la Inspectoratul Școlar Județean Alba. Sporuri de suprasolicitare și complexitate pentru angajați


Publicat

sediul ISJ Alba

Super salarii brute, care pot oricând rivaliza cu remunerațiile din orice primărie din județ – așa arată documentul transparenței veniturilor salariale de la instituția care ”dirijează” educația în Alba.

Pe lângă salarii de bază, mare parte dintre angajații Inspectoratului Școlar Județean Alba beneficiază și de două tipuri de sporuri: cel de suprasolicitare neuropsihică și cel de complexitate. 

Spre exemplu, salariul brut al șefului instituției este mai mare decât cel al viceprimarului de Aiud și cu 1.470 lei mai mic decât al celui din Sebeș.

Inspectorul școlar general Cornel Sandu are un salariu brut lunar de 12.830 lei. Cum se ajunge la suma respectivă lună de lună este explicat pe statul de funcții postat de IȘJ Alba pe site-ul instituției.

CITEȘTE ȘI: Salariile de la Primăria Aiud: Cât câștigă lunar bugetarii instituției. De la primarul Oana Badea la un polițist local

Salariul grilă este de 9.217 lei, la care se adaugă gradația de merit de 2.137 lei și rezultă salariul de bază de 11.354 lei, dar la acesta se adaugă un spor de suprasolicitare neuropsihică. În acest fel, brutul este de 12.830 de lei.

Vezi AICI lista veniturilor salariale de la IȘJ Alba

Inspectorul adjunct al instituției figurează cu un salariu brut de 12.051 lei.

Următorii pe listă sunt inspectorii, dar la ei sporul de suprasolicitare neuropsihică este mai mic decât la cei doi șefi. Un inspector cu normă întreagă câștigă 11.687 lei, deoarece are o compensație de doctorat de 950 de lei, iar unul fără doctorat 10.737 lei – salarii brute.

Inspectorii cu jumătate de normă au salarii brute care variază între 4.210 lei și 5672 lei.

La capitolul consilieri dispare sporul de suprasolicitare neuropsihică, dar apare altul nou: sporul de complexitate, care de la caz la caz, variază între 264 de lei, 1.118 lei.

Un consilier gradul  I A S are un salariu brut de 9.512 lei, alt consilier 9.064 lei, cel mai mic, potrivit listei, este 5.525 lei.

CITEȘTE ȘI: Salariile din Primăria Sebeș: Cât câștigă primarul Dorin Nistor, un șef de serviciu, un șofer sau un politișt local

Un șofer are un salariu brut de 4.057 de lei, iar un referent debutant 2.912 lei.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

La Aiud a început distribuirea ajutoarelor pentru persoane defavorizate. Cum se vor acorda pachetele cu alimente

Publicat

Reprezentanții Primăriei Aiud au anunțat miercuri că începând din data de 13 septembrie se distribuie ajutoare constând în pachete cu produse alimentare acordate persoanelor defavorizate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019 – 2021.

Conform O.U.G. nr. 84/21.05.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării POAD, art. 3, alin (1), lit. a) și lit. b), pot beneficia de ajutoare constând în pachete cu alimente distribuite în cadrul POAD 2019 – 2021, următoarele categorii:

a) membrii familiilor și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) membrii familiilor beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările si completările ulterioare;

Se vor acorda pachete cu alimente persoanelor mai sus menționate, cu dosare aflate în plată la data distribuirii ajutoarelor. Persoanele care se află în ambele categorii vor beneficia de pachete cu alimente pentru o singură categorie din care fac parte la data distribuirii.

Distribuirea pachetelor cu produse alimentare se va face respectând măsurile de prevenire împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus; persoanele care vor ridica pachetele cu alimente sunt obligate să respecte distanțarea socială și să folosească măști de protecție.

Pachetele se vor distribui la depozitul autorității locale din Aiud, strada Ostaşilor, nr. 1A, după următorul program:

  • Luni, Marți, Joi: ora 09:00 – 15:00
  • Miercuri: ora 09:00 – 17:00
  • Vineri: ora 09:00 – 13:00

Eliberarea pachetelor se va face pe baza documentului de identitate în original, titularului beneficiului acordat.

Informații suplimentare se pot obţine la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Aiud, strada Unirii, nr. 8A, telefon 0258.862313.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Povestea unui bărbat infectat cu COVID care a ajuns pe secția ATI. A fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon

Publicat

Lupta pentru supraviețuire pe un pat de pe secția ATI, a unui pacient COVID, are un nume și un chip: Josef Balla un bărbat de 46 de ani, din Cluj-Napoca.

Acesta este unul dintre cei care a contractat virusul anul trecut, în luna noiembrie și deși s-a tratat acasă la indicațiile medicului de familie, boala a accelerat rapid și a ajuns pe secția ATI. 

La aproape un an de la lupta pentru viață, Josef Balla, a acceptat să vorbească despre perioada în care a fost internat.

Într-un clip postat pe YouTube, pe contul ROVaccinare, bărbatul a explicat în trei minute cum l-a afectat boala și care a fost salvarea sa.

Mai exact, acesta a stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire.

Ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI.

După ce a ieșit din ATI a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon, „Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon.”

Chinul a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Toată familia s-a vaccinat. El și cele două fete s-au vaccinat cu Pfizer, iar soția cu Astra Zeneca. „În afară de vaccin, altă soluție nu avem. Este singura șansă să scăpăm.” a spus bărbatul în video-ul postat pe YouTube.

sursă: RoVaccinare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Proiectul Sălii polivalente din Blaj: 8,4 milioane lei pentru 104 de locuri de parcare, spații verzi și căi de acces

Publicat

Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Blaj, care derulează împreună proiectul de construire a sălii polivalente din municipiu, pregătesc documentația pentru amenajarea spațiului verde și a parcărilor din jurul clădirii.

Este vorba despre o investiție de 8,4 milioane lei pentru amenajarea a 104 de locuri de parcare cu căi de acces auto și pietonale și 3.540 mp de spațiu verde.

Vezi și FOTO-VIDEO: Stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă de 2.000 de locuri din Blaj. Când ar urma să fie gata

Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţii „Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala polivalentă de sport cu capacitatede 1800 – 2000 locuri” în municipiul Blaj , în vederea trecerii la etapa a doua de proiectare, întocmirea Proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie şi apoi execuţia lucrărilor, intră la aprobare în ședința Consiliului Județean de vineri, 17 septembrie. Tot atunci se aprobă și acordul de colaborare cu primăria.

Investiția, suportată din bugetul județean și cel local al Blajului

În prezent, Primăria Blaj în asociere cu Consiliul Județean Alba, realizează în comun obiectivul de investiții de interes județean și local „Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, în municipiul Blaj, fiecare asociat deținând o cotă de 1/2 din terenul destinat realizării investiției de 17.118 mp .

Prin această investiţie „Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri” în municipiul Blaj, se doreşte amenajarea spaţiului din jurul viitoarei săli polivalente de sport, amenajare care să asigure desfăşurarea în cele mai bune condiţii a tuturor evenimentelor sportive naţionale şi internaţionale.

Se va obţine sistematizarea pe verticală a terenului din jurul sălii polivalente de sport, cu asigurarea tuturor căilor de acces pietonal şi auto, spaţii de parcări pentru toate categoriile de utilizatori, alături de amenajări peisagistice.

Din bugetul județului Alba se va plăti jumătate din valoarea necesară pentru realizarea obiectivului de investiții „Amenajare exterioară și peisagistică pentru Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, respectiv 4.222.807,80 lei cu TVA inclus.

Amenajarea exterioară de la Sala Polivalentă – indicatori tehnico – economici

Valoarea totală a investiţiei este de 8.445.615,61 lei, cu TVA inclus, din care 6.950.045,25 lei reprezintă lucrările de construcţii-montaj

Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

Proiectul include:

– suprafața construită: 4.652 mp (Sala Polivalentă)

– suprafață carosabilă – asfalt – 4.558 mp

– suprafață pietonală – pavaj dale beton prefabricat – 2.919 mp

– suprafață pentru parcări – pavaj dale beton înierbate – 1.449 mp

– spații verzi – 3.540 mp

– arbori plantați – 84 buc

– număr locuri de parcare – 104

Lucrările din cartierul Veza

În zonă se desfășoară și alte lucrări, care vor schimba radical toată zona în care se ridică sala polivalentă.

Lucrările avansează și la Stadionul CIL aflat în cartierul Veza din municipiul Blaj. Muncitorii pregătesc suprafața pentru noul gazon dar și pentru instalarea unui sistem automat de irigații.

Tot în zonă se află Parcul Veza, iar administrația locală va construi o baza de cantonament  de 3 stele, care urmează să fie ridicată lângă noua Sală Polivalentă, pe malul râului Târnava Mare.

Baza va asigura facilități de cazare, masă și recuperare pentru un număr de 110 persoane (sportivi, antrenori, personal adiacent, oficiali).

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a DJ 750 C

Publicat

”Consiliul Județean Alba a mai parcurs o etapă importantă în proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean 750 C, fiind semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor (expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geologic, studiu hidrologic, studiu de fezabilitate și proiect tehnic).

DJ 750 C pornește din localitatea Sălciua de Sus, din DN 75, străbate culmile munților Trascăului și se intersectează cu DN 1, la Teiuș, facilitând astfel legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor.

Modernizarea drumului se va realiza prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027, gestionat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Valoarea investiției este de aproximativ 20 milioane euro.

Proiectul de reabilitare și modernizare prevede lucrări pe o lungime de circa 41 de kilometri, pe două tronsoane: Tronson 1 (km 0+000 – 15+000: Sălciua de Sus – Ponor, intersecția cu DJ 107 I), Tronson 2 (km 27+500 – 53+760: Râmeţ, DJ 107 I – Teiuș, DN 1).

Pe teritoriul comunei Ponor, drumul se intersectează cu DJ 107 I – Transalpina de Apuseni, alt drum spectaculos aflat în proces de modernizare prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN1.

Având în vedere că pe lângă proiectul de modernizare a Transalpinei de Apuseni, va fi consolidat și modernizat – asfaltat și DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde – Mogoș (se lucrează pe porțiunea cuprinsă între Roica și Întregalde – Ivăniș, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, iar pentru proiectul de 13,8 km, de la Ivăniș până la Bârlești – Mogoș, a fost obținut deja avizul APM Alba – finanțarea va fi asigurată prin fonduri proprii CJ Alba), toată infrastructura rutieră de interes județean din această zonă a Munților Apuseni va fi modernizată odată cu finalizarea lucrărilor la cele 4 proiecte”, au transmis reprezentații PNL Alba într-un comunicat de presă.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate