Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SALARII de LUX la Casa de Asigurări de Sănătate ALBA. Președintele – director general: peste 17500 de lei

Publicat

Salariile de lux încasate de șefii unor instituții din Alba au un nou pretendent la locul I. Salariul de bază al președintelui director general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, Silvia Puie, ajunge la 17.516 lei. Cei doi directori executivi, Adela Matei și Narcis Muntean, au și ei venituri lunare de bază de 14.941 și 14.760 de lei, iar medicul șef Cristina Galoș ajunge la un salariu brut de aproape 11.000.

Citește  și SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

Consilerii și inspectorii au venituri brute începând de la 3.800 de lei și până la 6.390 de lei, în funcție de gradație, iar un șef serviciu de 9596 de lei. De asemenea, un șofer în cadrul instituției are un salariu de bază de 2.892 de lei. Informațiile sunt greu de găsit în siteul instituției, cu toate că legea obligă conducerea instituției să le facă publice într-o zonă vizibilă. Veniturile angajaților sunt disponibile pentru cei foarte curioși la ”rapoarte și situații” sub denumirea de ”Listă funcții la data de 29.09.2017, cf. Legea cadru nr 153-2017.

De menționat că există și alte instituții care nu au publicat aceste informații, sau au făcut-o formal, fără să ofere informații reale. Instituții care ar fi trebuit să respecte spiritul, dar și litera legii, au făcut-o șmecherește: Instituția Prefectului Alba, Inspectoratul Județean de Poliției Alba și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Alba, și-au publicat un fel de top: cel mai mare și cel mai mic venit, nu veniturile aferente fiecărei funcții, cum ar fi fost normal. Alte instituții nu și-au publicat deloc aceste informații. ITM Alba poate aplica amenzi în acest caz, însă directorul instituției ne-a spus că nu este în programul său de activități ”așa ceva”.

Listele cu veniturile angajaților fiecărei instituții trebuie publicate de două ori pe an, respectiv în 30 martie și 30 septembrie. Instituțiile publice din județul Alba ar fi trebuit să facă publice, până în data de 30 septembrie, lista cu salariile angajaților, în raport cu funcțiile pe care le ocupă. În caz contrar, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba poate amenda conducătorul instituției cu o sumă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Colea

    duminică, 19.11.2017 at 02:56

    Buna seara

    Va rog sa ne prezentati toate salariile directorilor si directorilor adjuncți angajați ai statului roman, fie ei deconcentrate sau aparținând autorităților locale si județene, inclusiv City/county manager.

    • je

      luni, 20.11.2017 at 08:53

      Si daca se publica si salariile cerute, se va intampla ceva ? Eu personal cred ca nu. Doar vom constata ca exista salarii pe care daca lucri la privat nu le vei castiga nciodata nici daca lucri 24 din 24 de ore. Vei vedea cu stupoare ce case si ce masini au cei ce lucreza la stat, in ce vacante exotice merg, cu salariile castigate la stat. Atata timp cat nu se va face o reorganizare a angajatilor la stat, incepand cu cei din Parlament si Guvern, adica mai putin de jumatate cat sunt acuma si cu reducerea din celalte institutii de pile si relatii si taietori de frunze, poate sa publice Alba24 toate salariile din Romania. Vorba lui Nicu Covaci „Un neam care behăie şi nu pune mâna pe bâtă nu schimbă nimic”.

  2. Medic de familie GREVIST ,executat de CAS ALBA

    duminică, 07.01.2018 at 11:09

    Este o mare rusine, o foarte mare nesimtire,din partea unor conducatori ai CASEI DE SANATATE ALBA si ai ministrului BODOG,,ce nu fac decat sa linga picioarele sefilor,spre a primi asemenea salarii rusinoase-timp in care copii bolnavi nu primesc dreptul de a fi operati,in strainatate si mor,privindu-ne in ochi si intreband ei de ce nu pot fi salvati???
    V-ati simtit bine de sarbatori,D-lor Directori ai Casei de sanatate ALBA,stiind ca „medici de familie,condamnati,la locul de munca”,prin vaile muntilor Apuseni,ce au avut curajul sa isi ceara dreptul,la o viata,fara concedii,fara o zi libera,in zeci de ani de serviciu…si-au cerut cativa lei,in plus,pt munca lor de zi si noapte???
    Ati fost fericiti de Anul Nou,stiind ca-i veti „executa” pe acesti medici grevisti,anulandu-le dreptul de a munci si de a avea un venit,din care sa isi plateasca asistenta,lemnele de foc,curentul,impozitele,benzina,pt masina cu care raman inzapeziti,sau blocati in noroaie,pe la domiciliile pacientilor ??
    Ati fost si santeti fericiti si satisfacuti,D-lor directori ai casei de sanatate ALBA?? Sigur ca DA…Pentru ca VOI nu platiti curentul,lemnele de foc,gazul,impozitele..etc de la locul de munca…Acolo la sediul vostru de pe str. Goldis, din ALBA IULIA este cald,foarte cald chiar pentru prea multi trantori,lingai,nulitati cu salarii de 17500 lei/luna.
    Ar trebui sa-i pupati si in dos,pe acesti medici de familie,datorita carora aveti aveasta viata de vis,primind salarii nemeritate.
    Nu va este rusine ??? Nu va este, deoarece nu v-a fost niciodata!!
    Acum ,anuland dreptul medicilor de familie grevisti de a munci,incepand cu 1 ianuarie 2018,neprimind o cerere de prelungire a contractului de prestari servicii ,din partea lor,probabil veti spune ca ati realizat ECONOMII,pe seama lipsei asistentei medicale,a miilor de pacienti,ce nu mai inteleg nimic,din jocul vostru monstruos !!!
    Sa aveti parte de ceea ce va doresc aceste mii de pacienti,si sa folositi BANII DE PRIME,pe care-i vi-i veti ACORDA pt aceste EXECUTII,pt internari in spitale !!!
    Si, apropos, cum ati primit cererile de prelungire a contractelor de prestari servicii medicale,DUPA 1 IANUARIE 2018,doar pt SPARGATORII DE GREVA,medici LINGAI si TRADATORI,unii chiar conducatori ai protestului,chiar din COLEGIUL MEDICILOR ALBA ???
    Doar pt unii se poate ??? pt altii,cu coloana vertebrala,NU???
    Oricum VOI nu ati avut si nu aveti coloana vertebrala…

    RUSINE!!! pt voi si toti cei ce va sustin!!!
    Din salariile ce le primiti,cu nesimtire sa va luati,CU COMPENSARE,multe,multe MEDICAMENTE…Poate doar ASTFEL veti intelege cum functioneaza sistemul medical ,din care sugeti,fara intrerupere !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax