Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salarii majorate cu 75% pentru angajaţii din penitenciare, aferente orelor suplimentare. Proiect

Publicat

Penitenciarul Aiud

O majorare de 75% din salariul de funcţie pentru orele suplimentare vor primi funcţionarii publici cu statut special din penitenciare. Prevederea se regăseşte într-un proiect de ordin al ministrului pus în dezbatere de Ministerul Justiției.

Potrivit iniţiativei legislative, munca suplimentară prestată în perioada 2019 – 2021 de către funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plăteşte cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru, la care se adaugă o majorare de 75% din salariul de funcţie, proporţional cu timpul efectiv lucrat în aceste condiţii, respectiv cu orele lucrate peste programul normal de lucru.

Totul se face cu încadrare în limita de 3% pe total buget centralizat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Munca suplimentară se poate plăti numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de şeful ierarhic, în scris, cu aprobarea ordonatorului de credite, fără a se depăşi 180 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite, munca suplimentară se poate efectua şi peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual, cu aprobarea ordonatorului de credite şi cu acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor, potrivit legii, precum şi cu încadrarea în fondurile bugetare aprobate.

sursa: hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax