Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salarii medici 2018: Măririle de salariu se vor aplica, de la 1 martie, pentru tot personalul medical

reteta retete medici medic

Publicat

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat marți, 6 martie, mai multe amendamente la OUG 91/2017 privind modificarea legii salarizării unitare. Potrivit președintelui comisiei, deputatul Adrian Solomon, măririle de salariu se vor aplica de la 1 martie pentru tot personalul medical, inclusiv asistentele și medicii din școli, din centrele de expertiză, de la casele de pensii.

Citește și SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

„S-au mărit grilele pe anumite domenii astfel încât să nu mai iasă în urma măririi cu 25% de la 1 ianuarie din grilă și să piardă la salariu. Am reglat acest lucru, câteva funcții de director care erau foarte mari și nu am putut să le mărim. Au fost măriri între 10 și 15%”, a spus Adrian Solomon.

El a adăugat că nu vor mai fi manageri de spitale care vor avea salariu mai mic decât cel al directorului medical.

„Managerii de spitale vor fi fericiți, pentru că nu vor mai putea spune dacă nu sunt medici, sunt economiști, juriști, că vor avea salariul ca manager mai mic decât salariul directorului medical. Deci, am reglat lucrul acesta”, a explicat Solomon.

„Am scos din lege sintagma unități sanitare publice, astfel încât să se aplice măririle de la 1 martie pentru tot personalul medical, inclusiv asistentele și medicii din școli, din centrele de expertiză, de la casele de pensii. Am rezolvat și problema ambulanțierilor și șoferilor de ambulanță, pentru că medicul și cu asistentul nu merg singuri pe mașina respectivă la intervenție și de multe ori șoferul participă activ la resuscitare, la căratul tărgilor. Intră pe grila din 2022 inclusiv șoferii, ambulanțierii, de la 1 martie. (…) Medicii, asistentele, ambulanțierii și șoferii de ambulanță vor intra de la 1 martie cu grila din 2022. Restul personalului, inclusiv din sănătate, va trebui să aplice etapizat legea, cum s-a hotărât”, a mai precizat președintele Comisiei de muncă.

Întrebat în legătură cu faptul că sindicaliștii din sănătate susțin că o parte din personal va avea salarii mai mici, Solomon a afirmat că salariile medicilor nu au cum să fie mai mici.

„Salariile nu au cum să fie mai mici. Să fie clar. Veniturile nici ele nu pot să fie mai mici, pentru că vorbim despre sporuri de 100% pe un salariu de 6.000 de lei și vom vorbi de un spor de 30% pe un salariu de 16.000 de lei”, a explicat Solomon, adăugând că el crede că, după adoptarea acestui act normativ, venitul celor din sănătate va fi mai mare.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax