Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariile de bază de la Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, la aprobat în Consiliul Local. Cel mai mic venit brut, de 2.500 lei şi cel mai mare, de 5.500 lei

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Consilierii locali din Alba Iulia vor vota în ședința de luni, 24 iulie, salariile de bază pentru angajaţii de la Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Suma totală rezervată din bugetul local pentru cheltuielile salariale lunare aferente acestora este de peste 18.000 de lei. 

Consilierii locali au de aprobat un proiect privind modificarea Statutului de funcții al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, reîncadrarea personalului contractual al clubului, precum și stabilirea nivelului salariilor de bază pentru această categorie de personal.

Potrivit documentului, cel mai mult mare salariu îl va primi directorul clubului, respectiv 5.500 de lei, iar cei mai puțini bani îi va încasa un consilier juridic debutant, respectiv 2.500 de lei. În total, Primăria ar urma să dea lunar 18.040 lei pentru salariile a 5 angajați ai clubului.

Art. 11 din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede:

  1. Pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale „Administrație” din aparatul propriu al consiliilor județene, primării și consilii locale și din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de bază se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consiliului județean sau a consiliului general al municipiului București, după caz, în urma consultării organizației sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, a reprezentanților salariaților.
  2. Nomenclatorul funcțiilor necesare desfășurării activităților specifice fiecărei instituții sau autorități a administrației publice locale, precum și ierarhia funcțiilor sunt prevăzute în anexa nr. VIII cap. I lit. A, pct III și cap II, lit. A, pct. IV.
  3. Stabilirea salariilor lunare potrivit alin. 1 se realizează de către ordonatorul de credite, cu respectarea prevederilor art. 25
  4. Nivelul veniturilor salariale se stabilește, în condițiile prevăzute la  alin. 1 și 3, fără a depăși nivelul indemnizației lunare a funcției de viceprimar, sau, după caz, a indemnizației lunare a vicepreședintelui consiliului județean, sau, după caz, a viceprimarului municipiului București, corespunzător nivelului de organizare: comună, oraș, municipiu, sectoarele municipiului București, primăria generală a municipiului București, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin 2 cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în bugetele de venituri și cheltuieli.

Art. 38 (2) lit. b din aceeași lege cadru arată că „începând cu data de 1 iulie 2017 … salariile lunare ale personalului prevăzut la art. 11 se stabilesc în conformitate cu prevederile acestui articol”.

Personalul salarizat al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia este personal contractual care conform noii Legi-cadru nr. 153/2017, se încadrează la Anexa nr. VIII, Capitolul II, lit. A, pct. IV, lit. a, nr. crt 3 și b.

Pentru această categorie de personal se impune a fi stabilite salariile de bază prin hotărâre a Consiliului local al municipiului Alba Iulia, deoarece intră sub incidența art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017.

Se propune astfel stabilirea salariilor de bază plătite personalului contractual al Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, după cum urmează:

  • director – 5.500 lei
  • consilier gradul I A – 4.050 lei
  • inspector de specialitate gradul I – 2.995 lei
  • inspector de specialitate gradul I – 2.995 lei
  • consilier juridic debutant – 2.500 lei

La Club Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia sunt în total 20 de posturi, dar sunt ocupate doar cinci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax