Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariile din sectorul bugetar ar putea crește, în medie, cu 20 la sută. Care sunt condițiile puse de Guvern

Publicat

palatul victoria guvern De ceva timp Guvernul caută soluții pentru majorarea salariilor din sectorul bugetar. Executivul vrea să majoreze salariul bugetarilor, în medie, cu 20%, vorbim de o majorare între 1% și 40%, în funcţie de domeniul de activitate. Cu toate acestea, pentru ca salariile bugetarilor să crească, Guvernul pune o condiție dură sindicatelor: salariul minim brut nu trebuie să depăşească 1.350 de lei până în 2020. 

Citește și Legea salarizării în sistemul bugetar: Preşedinţii de Consilii judeţene vor fi cei mai bine plătiţi. Cât vor primi primarii

De majorare ar putea beneficia toți bugetarii. Nu se vorbeşte de creşteri unitare. Anul acesta salariul minim pe economie va ajunge la 1.250 de lei, începând de la 1 mai.

Cei care au salarii foarte mici ar urma să beneficieze de o creştere mai mare, iar cei cu salarii deja mari să beneficieze de o creştere mai mică, pentru o echilibrare.

Guvernul pune o condiţie dură sindicatelor pentru ca salariile bugetarilor să crească, în medie, cu 20 de procente: salariul minim brut să nu depăşească 1.350 de lei până în 2020.

Impactul bugetar ar urma sa fie de 12 miliarde de lei în următorii ani, dacă vorbim de acest mecanism.

1,2 milioane de persoane vor beneficia de această măsură, cei care lucrează în sectorul bugetar. 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax