Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariile persoanelor cu handicap grav scad cu aproape 7% din cauza revoluției fiscale

Publicat

Salariile persoanelor cu handicap grav sau accentuat scad de la 1 ianuarie cu aproape 7%, din cauza noilor prevederi fiscale din OUG 79/2017. Situația este similară cu cea a specialiștilor IT, despre care s-a tot vorbit în ultima vreme.

 

Mai rău, efectele în cazul persoanelor cu handicap sunt și mai grave pentru că au salarii mult mai mici decât informaticienii și sunt mult mai numeroase decât aceștia.

Dacă în cazul specialiștilor IT s-a vorbit despre soluția oferirii de ajutoare suplimentare în compensație, cu care noul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, nici nu este de acord, în cazul persoanelor cu handicap nu este clar care ar fi varianta de corectare a nedreptății.

Conform unor documente oficiale, în 2017 existau în România circa 127.000 de angajați cu dizabilități importante, care vor suferi scăderi de salarii. Mulți angajatori nu știu cum să aplice corect noile prevederi fiscale și nici dacă acești salariați, care anul trecut aveau cotă zero la impozit, trebuie să achite 10% de la 1 ianuarie.

„Cei de la Resurse Umane m-au anunțat că de la 1 ianuarie 2018 plătesc impozit pe venit de 10%. Nu au știut să îmi spună care este prevederea”, a declarat un tânăr cu handicap de gradul II (accentuat), potrivit Digi24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax