Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Salariile profesorilor vor fi majorate cu 8% de la 1 ianuarie 2022. Guvernul modifică decizia de înghețare a veniturilor

Publicat

Salariile profesorilor vor fi majorate cu 8% de la 1 ianuarie, după ce Ministerul Finanțelor a modificat proiectul de ordonanță care inițial îngheța veniturile cadrelor didactice.

Potrivit Edupedu.ro, proiectul repus în transparență decizională a fost completat cu acordarea de la 1 ianuarie 2022 a unei creșteri de 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 şi cele din luna decembrie 2021.

Conform legii în vigoare, profesorii ar fi trebuit să primească o creștere de 16% pentru a ajunge la grila prevăzută de lege pentru anul 2022..

“Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021″, prevede noul proiect modificat astăzi.

Acest lucru înseamnă o majorare de 8%, conform unui calcul realizat de Edupedu, care mai arată că potrivit legii în vigoare, profesorii ar fi trebuit să primească o creștere de 16% pentru a ajunge la grila prevăzută de lege pentru anul 2022.

Proiectul de ordonanță pus joi în transparență de Ministerul Finanțelor prevedea că bugetul pe 2022 prevedea înghețarea salariilor la nivelul din decembrie 2021.

Potrivit acestuia, ar fi crescut cu 25% doar salariile de bază pentru personalul din sănătate. La scurt timp după publicarea în transparență a acestui proiect, salariații din învățământ au anunțat că vor protesta de luni la Guvern și la sediile prefecturilor.

Surse: Edupedu, Biziday

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax