Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salariile unei categorii de bugetari se majorează printr-un artificiu. Vor primi și spor pentru condiții periculoase

Publicat

impozite bani taxe

Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), dar și ai altor entități din domeniul agricol vor beneficia de salarii mai mari, grație unei legi care va fi dezbătută săptămâna viitoare în Camera Deputaților.

Salariile vor crește printr-un artificiu: schimbarea încadrării din funcție publică teritorială în funcție publică de stat, ceea ce ar duce la un plus de venituri de circa 10-15%, potrivit G4Media.

Proiectul de lege mai prevede și aplicarea pentru toți angajații acestor instituții de stat a sporurilor pentru condiții periculoase și vătămătoare de muncă.

O analiză Economedia arată că numărul angajaților la stat a continuat să crească pe tot parcursul anului trecut, fiind acum la cel mai mare nivel din ultimii 12 ani.

Și asta în condițiile în care, potrivit ultimului recensământ, populația României a scăzut cu peste un milion de persoane în ultimul deceniu.

Proiectul de lege a trecut deja de plenul Senatului în decembrie 2022, dar atunci prevedea doar creșterea salariilor pentru angajații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Luni, 13 martie, deputații din Comisia de agricultură au adoptat un raport de admitere care adaugă două instituții ai căror angajați vor primi salarii mărite: Academia de Științe Agricole și Silvice și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În prezent, salariile brute la centrele APIA din țară, spre exemplu, pleacă de la 5.500 de lei și ajung la peste 11.000 de lei (director executiv), la care se mai adaugă sporuri pentru condiții vătămătoare (de la 260 de lei pentru un angajat la început până la 1.700 de lei pentru director) și indemnizație de hrană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. vasi

    marți, 14.03.2023 at 11:53

    CAND O SA FACA POC A O SA PLATEASCA DATORIA TARII BUGETARII

  2. alin

    marți, 14.03.2023 at 12:36

    La AFIR nu aveti sumele brute ale angajatiilor ( executie si conducere) sau numai la APIA este o problema ??

  3. pilu

    marți, 14.03.2023 at 12:51

    ALIN
    Problema este la partid, că acolo s-a adunat drojdia care pute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax