Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim creşte de la 1 mai 2016, la valoarea de 1.250 lei. Acord între Guvern, sindicate şi patronate

Publicat

bani Sindicatele, patronatele şi Guvernul au ajuns la un consens în ceea ce priveşte majorarea salariului minim. Acesta va fi de 1.250 de lei, începând cu data de 1 mai.

Este rezultatul unor negocieri tensionate între sindicate şi Guvern. Reprezentanţii salariaţilor au avertizat că dacă salariul minim nu creşte de la 1 ianuarie, vor avea loc mişcări de stradă. Însă Guvernul a propus ca venitul să crească doar din mai şi în urma unor studiu de impact asupra bugetului. Între timp, a fost înaintat şi un proiect de hotărâre în acest sens, ce va fi discutat în şedinţa de miercuri a Eecutivului.

Varianta propusă de sindicate a fost majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie.

„Am repropus măcar o corecţie la pierderea pe care salariaţii o vor avea, pierderea de la 1.050 pe 4 luni de zile să fie redistribuită pe următoarele luni, adică de la 1 mai să se aplice 1.275 lei. Dacă nu se crește salariul de la 1 ianuarie, vom avea mișcări din 15 ianuarie”, a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

A fost a doua rundă de negocieri între sindicate, patronate şi ministerul Muncii, în ultimele două săptămâni. Guvernul se teme că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie ar afecta mediul de afaceri.

„Mediul privat beneficiază cu generozitate de modificările de cod fiscal, e principalul beneficiar al celor 7 miliarde lei lichidități care vor rămâne în firme, ca urmare a ce o să producă intrarea în vigoare a codului. Nu era o mare problemă pentru mediul economic, fusese discutat de Ponta. Modul în care se comportă guvernul asta e dezamăgitor”, a precizat preşedintele BNS, Dumitru Costin.

Propunerea de majorare a salariului minim la 1 mai va fi trimisă Consiliului Economic şi social şi ar urma să fie adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax