Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salarizarea pentru angajaţii APIA va fi egalizată din ianuarie 2024. Precizările Blocului Național Sindical

Publicat

apia alba iulia

Salarizarea pentru angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va fi egalizată începând din ianuarie 2024, a transmis miercuri Blocul Naţional Sindical (BNS).

„După o săptămână de proteste ale Sindicatului Naţional APIA, parte a Federaţiei Agrostar afiliată BNS, dar şi în urma negocierilor purtate de către reprezentanţii sindicali din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Ionuţ Barbu, au acceptat revendicarea acestora de egalizare a salarizării pentru angajaţii APIA începând cu luna ianuarie 2024”, au transmis reprezentanții BNS, citați de Agerpres.

Reamintim faptul că angajaţii APIA au declanşat proteste săptămâna trecută, nemulţumiţi de situaţia salarială. Din 21 decembrie aceștia urmau să declanșeze greva generală pe perioada nedeterminată la nivelul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Angajații APIA au acuzat faptul că, deşi sunt foarte performanţi, având o rată de absorbţie a fondurilor europene de peste 96% în fiecare an, iar volumul de muncă este foarte mare, salariile lor au rămas la nivelul anului 2015.

Mai mult decât atât, funcționarii consideră că se află într-o situaţi de discriminare, APIA fiind singura agenţie din MADR care se află pe grilă teritorială, a arătat recent Federaţia Naţională a Sindicatelor APIA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax