Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salon din Alba Iulia unde se folosea acid hialuronic pentru mărirea buzelor, amendat. Sesizare după reclame apărute pe Instagram

Publicat

Un salon de înfrumusețare din Alba Iulia unde se folosea acid hialuronic pentru mărirea buzelor, a fost amendat de DSP Alba cu 40.000 de lei, deoarece nu avea autorizație sanitară de funcționare. 

Inspectorii DSP s-au autosesizat după ce au văzut mai multe reclame pe Instagram. 

Potrivit DSP Alba, în urma aparației în mediile de socializare a unor reclame privind volumizarea buzelor cu acid hialuronic, inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică (SCSP) s-au autosesizat și au întreprins verificări la un salon de cosmetică de pe raza municipiului Alba Iulia.

În urma controlului s-a constatat că persoana care presta servicii de augumentare a buzelor în cadrul repectivului salon de înfrumusețare nu deținea autorizație sanitară de funcționare și a fost sancționată, pe persoană juridică, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, în baza Ordinului 1030/2009.

Conform Oridnului 1030/2009 ”pentru efectuarea procedurilor cosmetice în saloanele de înfrumusețare este necesară obținerea certificării conformității, cu referat de evaluare, eliberată de către DSP Alba cu respectarea normelor de igienă și sănătate publică”.

În ceea ce privește tehnica de volumizare a buzelor, persoana amendată a dat declarație pe proprie răspundere că utilizează un dispozitiv de tip ”hyaluron-pen” care nu presupune injectarea propriu-zisă a substanței ci reprezintă o metodă de mărire a buzelor neinvazivă.

Controlale la agenții economici care prestează genul acesta de servicii vor continua și în perioada următoare.

DSP Alba atrage atenția asupra faptului că tratamentul de volumizare a buzelor prin injectare cu acid hialuronic reprezintă o procedură medicală care se face exclusiv de către un medic specialist, în clinici sau cabinete medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 27.04.2023 at 15:55

    Da pe ăla care „vinde” adidaşi de la 280 când îl călcaţi ? E ? Acolo nu aveţi voie.

  2. liviudavid

    joi, 27.04.2023 at 19:00

    o mamă singura cu un copil minor care incerca sa si castige decent existența neaducand nici un prejudiciu nimanui din ce se vede amendata cu atentie: 40.000 🤣. Bravo DSP Alba ….pare la comandă…40.000 lei🤣🤣🤣🤣😍

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax