Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Conferința „Istorie – Turism cultural – Patrimoniu”, la Zilele Cetății Alba Iulia. Dezbateri pe tema valorificării și promovării municipiului

Publicat

În cadrul evenimentului Zilele Cetății și Festivalul Roman Apulum, sâmbătă, la Alba Iulia va avea loc o conferință pe tema valorificării și promovării patrimoniului cultural și istoric al municipiului Alba Iulia. Aceasta este intitulată „Istorie – Turism cultural – Patrimoniu” și va avea loc sâmbătă la ora 11.00, în sala de conferințe a Hotelului Medieval, de lângă Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina.

Conferința „Istorie – Turism cultural – Patrimoniu” își propune să abordeze valorificarea patrimoniului cultural și istoric și se va discuta inclusiv despre spectacolele de reenactment (reconstituire istorică, evenimente de promovare turistică ce vor avea loc în acest sfârșit de săptămână în Cetate la Festivalul Roman Apulum.

Printre invitați speciali ai evenimentului se numără Răzvan Pascu – consultant marketing turistic, reprezentați ai Autorității Naționale pentru Turism, profesori de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, hotelieri și reprezentanți ai unor agenții de turism.

„O Cetate plină de viață și de evenimente, asta am promis și asta încercăm să le oferim albaiulienilor și turiștilor, pentru că, în vâltoarea vremurilor moderne, e din ce în ce mai rară întâlnirea cu istoria, în forma sa vie și, mai important, accesibilă. Faptul că la festival participă inclusiv trupe și artiști din Italia sau Bulgaria, la fel de pasionați ca și ai noștri, din Alba Iulia, de istorie și de reconstituirea ei, ne onorează și ne dă dreptul să credem că am reușit ceea ce ne-am propus: să ducem faima Cetății dincolo de granițele României”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Vedeți aici PROGRAMUL ZILELOR CETĂȚII și al FESTIVALULUI ROMAN APULUM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax