Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: Festivalul Luminii 2018, la Alba Iulia. Peste 2.500 de lumânări vor înfrumuseța Cetatea Alba Carolina

Publicat

festivalul luminii colaj

Cercetașii din Alba Iulia organizează sâmbătă Festivalul Luminii, un eveniment dedicat întregii comunități. Cercetașii promit câteva ore de relaxare, unde ne învită să ne bucurăm de lucrurile mărunte din jurul nostru într-un spațiu amenajat special cu această ocazie. Pe 26 mai, peste 2.500 de lumânări vor înfrumuseța zona dintre Poarta a III-a – Obelisc – Poarta a II-a a Cetății. Și în acest an va fi prezentă gulguța uriașă, cutia din carton pe care, fiecare dintre noi va putea să lase câteva cuvinte frumoase pentru cercetași, albaiulieni și pentru cei dragi.

Cercetașii promit să ne bucure cu ateliere de îndemânare, cântece la chitară și jocuri pentru copii. O dată cu lăsarea serii va avea loc și schimbul de cărți deja devenit tradiție. Astfel că, sunteți invitați să aduceți o carte cu voi, împachetată pentru viitorul posesor. La schimb puteți să alegeți orice altă carte credeți că vi se potrivește. Și în plus câteva surprize pline de lumini.

De la ora 20:00 și până la ora 23:00 comunitatea din Alba Iulia este invitată să Redescopere Frumusețea Lucrurilor Mărunte.

Festivalul de anul acesta este organizat în totalitate de către o echipă de tineri cercetași cu vârste între 16 și 19 ani. Evenimentul are și un scop educativ pentru ei, învață să lucreze în echipă, să planifice un proiect și să găsească soluții pentru implementarea lui. Cei doi coordonatori, Radu și Teodora sunt cercetași activi ai Centrului nostru Local cu peste 5 ani de experiență la cercetași.

Festivalul Luminii este un eveniment național, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2018, festivalul ajunge la cea de-a 15-a ediție, și se desfășoară la nivel național începând cu luna mai.

Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax