Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Peste 280 de elevi din Alba participă la etapele judeţene şi locale ale olimpiadelor de Fizică, Engleză, Franceză, Spaniolă şi Neogreacă

Publicat

hcc_sediu4 Cei mai buni elevi din Alba Iulia şi din alte localităţi din judeţ sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă, la etapele judeţene sau locale ale olimpiadelor organizate pentru patru discipline. Concursurile se desfăşoară la Alba Iulia.

Elevii de gimnaziu şi liceu care vor să dovedească performanţe şcolare la diferite materii au început competiţia la olimpiade. Potrivit calendarului din acest an, pe 20 februarie, sunt organizate etape locale – pentru municipiul Alba Iulia, la limbile engleză, franceză şi spaniolă, respectiv cele judeţene pentru Fizică şi Limba Neogreacă. În total, peste 280 de elevi participă la aceste concursuri.

Etapa locală a Olimpiadei de Limba Engleză se desfăşoară la Alba Iulia, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. Sunt înscrişi 131 de elevi, iar cei mai buni dintre ei se vor califica la etapa judeţeană, care are loc în 19 martie, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia. Etapa naţională va fi în aprilie, cel mai probabil la Târgu Jiu.

Şi la Limba franceză este etapă locală, sâmbătă, concurs desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, cu 59 de elevi înscrişi. Etapa judeţeană va avea loc în 5 martie, la Colegiul Național HCC Alba Iulia, iar cea naţională, în aprilie, la Piatra Neamţ.

Etapa locală pentru limba spaniolă se desfăşoară la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, cu participarea a 10 elevi. Chiar dacă nu se studiază în şcolile din judeţ, elevii cunoscători de spaniolă au avut ocazia să se înscrie la olimpiadă. Etapa judeţeană va avea loc în 5 martie, la acelaşi liceu.

La Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”, se organizează sâmbătă etapa judeţeană a Olimpiadei de Neogreacă. Doi elevi din judeţ vor rezolva subiectele de concurs, iar lucrările vor fi transmise la minister, cel care va decide şi rezultatele.

De asemenea, la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia are loc etapa judeţeană la Olimpiada de Fizică. Sunt aşteptaţi să participe 80 de elevi din clasele VII-XII. Etapa naţională este programată pentru perioada 17-21 aprilie, la Timişoara, judeţul Alba având rezervate 11 locuri.

Vezi şi CALENDAR OLIMPIADE şcolare 2016 în ALBA. Şcolile şi liceele unde se organizează etape judeţene şi datele concursurilor

Citeşte şi FOTO: GALA PERFORMERILOR 2015. Cei mai buni elevi şi profesori din acest an, premiaţi de Consiliul Judeţean Alba. LISTA olimpicilor

Citeşte şi OLIMPICII de ALBA 2015: Lista elevilor din judeţ care au câştigat premii, menţiuni şi medalii, la etapele naţionale din acest an

Vezi şi FOTO: Elevi de la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia, calificaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor de lingvistică şi ,,Lectura ca abilitate de viață”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax