Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă: Premieră la Teatrul de Păpuși din Alba Iulia: ”Pescarul și sufletul său”: o poveste pentru copii, destinată adulților

Publicat

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia va prezenta în premieră, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 17.00, spectacolul ”Pescarul și sufletul său”. Un spectacol care aduce pe scena teatrului din oraș, actorie, mânuire de păpuși, dans și proiecții video.

Textul spectacolului este o adaptare a regizorului Toma Hogea, după povestea scrisă de scriitorul irlandez Oscar Wilde.

Este un text amplu și plin de semne de întrebare, iar asta face ca spectacolul să fie unul dedicat tinerilor și adulților.

Reporterii alba24.ro au vorbit într-un reportaj video despre spectacol cu toți cei implicați: de la actori la coregrafi.

VEZI ȘI: VIDEO: Regizorul Toma Hogea montează la ”Prichindel” spectacolul ”Pescarul și sufletul său”. De ce nu trebuie ratat de adulți

Reprezentații teatrului au transmis într-un comunicat de presă declarațiile celor implicați în spetacol.

 Ce spune regizorul Toma Hogea

„Pescarul și sufletul său” este un basm cu o mare încărcătură simbolică, propunându-ne o „coborâre” în adâncul și filozofia sa, în adâncul ființei noastre.

Basmul nu este doar o poveste de iubire interzisă, mai curând poate fi o „radiografie” asupra inimii, asupra fericirii, asupra propriilor noastre decizii importante de viață.

-->

Valoarea literară a basmului, plin de metafore și simboluri, a fost o mare provocare pentru echipa de realizatori: regizor, scenograf, compozitor, coregraf, video designer și, nu în ultimul rând, pentru ACTORI!

Acest basm atât de special, cu inflexiuni filozofice/de viață, cu o încărcătură energetică aparte, cu personaje (actorie, păpuși, măști), care necesită o anume virtuozitate, sunt doar câteva din „ingredientele” fundamentale transpunerii gândului regizoral împreună cu ACTORII Teatrului PRICHINDEL din Alba Iulia.

Cu toții sunt deschiși provocărilor, sunt extrem de receptivi, dăruiți scenei, personajelor, vorbim de o trupă cu mare potențial artistic/uman! În sufletele lor de creatori există potențialul necesar pentru a da viață acestui basm, care nu a fost montat în ultimii 30/40 de ani.

Este un text complex, greu de dramatizat și de transpus scenic, necesită multă fantezie și imaginație creativă pentru un spectacol modern, îndrăzneț, așa cum merită publicul de azi… total deschis provocărilor. – regizorul Toma Hogea.

Mesajul transmis de managerul teatrului, Ioana Bogățan

Spectacolul „Pescarul și sufletul său” este o provocare pentru mine ca actriță si manager, dar și pentru colegii mei. Este un spectacol al maturității Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Am fost cu toții provocați de coregrafie muzică, scenografie, video design și, bineînțeles, de regia care cuprinde acest ansamblu și îl transformă într-un spectacol complex.

Prin acest minunat proiect ne adresăm unui public mai matur, respectiv copiilor aflați în pragul adolescenței. Fiți, așadar, și de data aceasta alături de noi în sala de spectacol! – Ioana Bogățan

Echipa care a pus în scenă spectacolul

Pescarul și sufletul său de Oscar Wilde

  • Dramatizarea și regia: Toma Hogea
  • Scenografia: Alina Dincă Pușcașu
  • Coregrafie: Răzvan Rotaru
  • Video design: Andrei Cozlac
  • Sculptură păpuși: Constantin Butoi

Distribuția: Iulian Costea, Ioana Bogățan, Teodora Popa, Mădălin Costea, Tudor Cristian Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu și copiii Medeea și Emanuel Costea.

  • Regia tehnică: Elena Madaras
  • Lumini și video: Călin Popa și Ovidiu Tămășan
  • Sunet: Florin Andrea
  • Realizare costume: Mirela Tămășan
  • Mașiniști: Florin Badiu și Gheorghe Hațegan

Cât costă un bilet

Biletele s-au pus în vânzare și se pot achiziționa de la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 9:00 și 14:00 sau online pe www.teatrulalba.ro.

Prețul biletelor este de :

  • 7 lei pentru copii și elevi;
  • 15 lei pentru studenți și pensionari;
  • 30 lei pentru adulți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate