Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Preşedintele Klaus Iohannis, aşteptat la Blaj, la Bosch Innovation Day. Întâlniri cu reprezentanţii administraţiei judeţene şi locale

Publicat

klaus iohannis Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să participe, sâmbătă, la evenimentul organizat de compania Bosch la Blaj. Este vorba despre „Bosch Innovation Day”. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere şi să testeze produsele finale, la fabrica din Blaj. Preşedintele ar urma să aibă întâlniri cu reprezentanţii companiei, dar şi cu cei ai administraţiei judeţene şi locale.

UPDATE: Prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis la evenimentul Bosch de la Blaj a fost confirmată de reprezentanţii companiei.  Potrivit surselor citate, acesta va participa la un tur al fabricii de la Blaj.

Administraţia prezidenţială urmează să comunice programul definitiv al preşedintelui Klaus Iohannis în aceste zile.

Şeful statului ar urma să viziteze fabrica Bosch de la Blaj şi va avea întrevederi cu primarul municipiului Gheorghe Valentin Rotar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. De asemenea, Klaus Iohannis ar urma să aibă o întâlnire şi cu cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, care îşi are sediul la Blaj.

Sâmbătă, 6 iunie, între orele 10.00-15.00, fabrica Bosch din Blaj își deschide porțile pentru toți cei interesați să descopere unele dintre produsele finale, care au în componență tehnologia inovativă Bosch. Printre acestea se numără mașini hibride, biciclete electrice cu sistem de propulsie Bosch şi, pentru prima dată în România, mașina autonomă Bosch, transmit reprezentanţii companiei.

În cadrul evenimentului Bosch Innovation Day, aflat la prima ediție, reprezentanții companiei vor prezenta vizitatorilor realizările Grupului Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, în materie de echipamente inovatoare, de ultimă generație. De asemenea, Bosch va găzdui sâmbătă exponate inovatoare prezentate de Bosch Rexroth în cadrul Hannover Messe, cel mai mare târg pentru tehnologie industrială din lume, reprezentative pentru domeniile mecatronică, tehnologie liniară, hidraulică și electrică. Astfel, vor fi prezentate publicului larg soluțiile diviziei Drive & Control, prezentă în România din anul 2007, prin Bosch Rexroth din Blaj.

Alte puncte de atracție ale zilei vor fi expoziția foto despre industria petrolului, dar și prilejul de a face propriile fotografii inedite: o macara de 150 de metri înălțime, realizată cu componente Bosch Rexroth, le va permite participanților la eveniment să vadă atât fabrica Bosch, cât şi municipiul Blaj, dintr-o nouă perspectivă.

Tot la Blaj, sâmbătă, compania Bosch Rexroth organizează, împreună cu Primăria Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Festivalul „Blaj aLive”. Evenimentul se desfăşoară în perioada 5 – 6 iunie pe Câmpia Libertăţii din Blaj şi reuneşte numeroşi artişti români şi internaţionali, printre care interpretul de origine franceză Manu Chao care va concerta sâmbătă.

Compania Bosch are deschise la Blaj trei fabrici şi planurile sunt pentru încă o unitate de producţie. Bosch are 1.200 de angajaţi, la care se vor adăuga alţi 300, iar până în 2020 firma doreşte să ajungă la 2.000 de salariaţi.

Bosch a investit la Blaj în ultimii cinci ani peste 30 de milioane de euro. Primele linii de fabricaţie de la Blaj au fost inaugurate în ianuarie 2007. Aici funcţionează unităţi de producţie pentru tehnică liniară şi o unitate de producţie în domeniul auto. Sunt produse echipamente tehnice de ghidare liniară pentru maşini unelte, imprimante, echipamente de măsură şi elemente pentru industria auto, respectiv senzori de viteză, aplicaţii de ABS şi SEP (sistemul de stabilizare electronică), dar şi senzori care sunt folosiţi pentru managementul motoarelor.
În 2014, la Blaj a fost inaugurat şi un centru de dezvoltare şi cercetare pentru tehnologia auto.

Citeşte şi Noua fabrică Bosch de la Blaj a demarat oficial activitatea de producție

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax