Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Samsarii de mașini second-hand aduse din străinătate vor fi obligați să le declare personal la RAR și să plătească taxele

Publicat

Afacerea cu mașini second-hand aduse din străinătate și comercializate în țară ar urma să se schimbe în urma unei noi prevederi aflate pe masa Guvernului. Cel care va aduce mașina va trebui să o încrie el însuși în țară.

Cu mai puțin de 24 de ore înaintea moțiunii de cenzură de marți, 5 octombrie, guvernul a modificat legislația privind mașinile rulate aduse în România, o schimbare majoră care vizează procesul de înregistrare la Registrul Auto Român (RAR) și plata taxelor.

Dacă înainte importatorul de mașini putea vinde autoturismul cu numărul de înmatriculare din străinătate, obligația înregistrării la RAR căzând în sarcina cumpărătorului, acum obligația revine celui care ia mașina din străinătate și o aduce în țară, a anunțat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Citește și Alba24: Cât de ușor se dă înapoi kilometrajul mașinilor din Germania. 3 mărci cu protecție din fabrică, manipulate cu un soft gratuit

În prezent, cei mai mulți „samsari” nu iau contact niciodată cu organele de control, mașinile fiind înregistrate de cumpărătorii finali.

Potrivit ministrului, statul a pierdut în ultimii cinci ani 1,4 miliarde de lei din frauda comisă de cei care cumpără vehicule din alte state UE și le revând în România.

Astfel de operațiuni au fost vizate în ultimii ani de controale ale Fiscului, dar și ale altor instituții, cum ar fi Poliția Română.

Sursă: Ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax