Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sancţiuni pentru mediatorii sanitari şi asistenţii comunitari din Alba, care nu-şi îndeplinesc sarcinile de serviciu

Publicat

Un procent de 90% dintre mediatorii sanitari şi asistenţii comunitari de îngrijire la domiciliu nu-şi îndeplinesc îndatoririle de serviciu, de ani buni. Declaraţia a fost făcută de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş.

Cei trei mediatori sanitari şi 37 de asistenţi comunitari din judeţ sunt plătiţi de Ministerul Sănătăţii, însă de câţiva ani ei au fost trecuţi sub tutela administraţiilor locale. Majoritatea dintre aceştia nu cunosc fişa postului şi nu îşi desfăşoară activitatea în comunitate de prevenţie a îmbolnăvirilor.

“Nu este o concluzie care ţine doar de judeţul Alba, este o concluzie la nivel naţional. În urma unei video-conferinţe avute cu ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, s-a discutat despre acest aspect cunoscut. Atâta timp cât aceşti mediatori sanitari şi asistenţi comunitari sunt finantaţi din bugetul Ministerului Sănătăţii, ar trebui să avem un control asupra lor, de aceea s-a şi făcut o propunere de a revenirea lor sub aripa DSP-urilor.

Noi am făcut, la începutul verii, o verificare prin rapoartele trimise de ei asupra activităţii acestora şi am constatat disfuncţionalităţi. Un procent foarte mare de asistenţi comunitari nu cunosc foarte bine fişa postului. Colaborăm cu foarte puţini şi pot să spun ca doar 10% dintre ei ne-au contactat, au cerut lămuriri la Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat Horea Timiş.

Ministrul Sănătăţii va transmite Direcţiilor de sănătate publică, în aproximativ două săptămâni, un protocol-cadru prin care li se va da putere să acorde sanţiuni mediatorilor sanitari care nu-şi respectă responsabilităţile, prin înlocuirea lor sau returnarea sumelor de bani care au constituit salariile acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax