Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sanitas: Brancardierii vor primi sporurile aferente secției în care lucrează. În ce condiții pot fi mutați pe alte secții

Publicat

Brancardierii din spitale vor primi sporurile aferente secției în care lucrează. Ministerul Sănătății a modificat Ordinul nr. 1224 /2010 – normativul de personal, anunţă Sanitas.

La solicitarea comitetului director al instituției sanitare, normarea personalului se face pe unitate și se repartizează pe secții/compartimente, în funcție de necesități, potrivit sursei citate. „Am obținut corecția necesară și normală pentru colegii noștri brancardieri, care vor putea beneficia de sporurile aferente secției în care lucrează”, au anunțat marți reprezentanții Sanitas.

Brancardierii vor primi sporurile corespunzătoare secției unde sunt încadrați.

De asemenea, managerii spitalelor pot repartiza brancardierii pe secții în funcție de necesități. Ordinul ministrului Sănătății nr. 808/ 27 mai 2019 pentru modificarea Ordinului m.s. nr. 1.224/2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistența medicală spitalicească, precum și pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.778/2006 privind aprobarea normativelor de personal a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 464.

Ministerul Sănătății a modificat astfel o anexă din Ordinul m.s. nr. 1.224/2010 și reglementează repartizarea brancardierilor de către comitetul director, în funcție de necesități, pe secțiile cu paturi.

Propunerea de modificare a venit la inițiativa reprezentanților Direcției de Management și Structuri Sanitare din MS.

„Întrucât există locuri de muncă, în special secţii şi compartimente cu paturi în profil chirurgical, dar nu numai, care reclamă necesitatea existenţei unui număr de brancardieri dedicaţi respectivului loc de muncă, este necesar a se modifica prevederea din Anexa nr.1 la OMS nr.1224/2010, în aşa fel încât brancardierii să poată fi repartizaţi pe secţiile/compartimentele cu paturi, în funcţie de necesităţi, de către comitetul director”, se arăta în referatul de aprobare.

Până acum, brancardierii erau repartizați pe unitate sanitară, la 40-60 de paturi/tură și erau utilizați în funcție de necesități.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax