Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sanitas strânge semnături de la personalul spitalului din Alba Iulia, pentru grevele din octombrie. Calendarul protestelor şi revendicări

medici spital

Publicat

medici Sanitas Alba a început strângerea semnăturilor de adeziune din partea salariaților Spitalului Județean de Urgență Alba referitor la acordul acestora de a participa la greva de avertisment din data de 19 octombrie, precum și la greva generală organizată de Federația SANITAS din România începând cu 31 octombrie.

Sindicaliștii sunt pregătiți de grevă, iar revendicările importante ale Federației SANITAS România sunt:

– extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului

– corectarea discriminărilor/inechităților salariale produse de OUG nr. 20/2016  și OUG 43/2016: includerea în anexele OUG a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: asistență socială, unități medico-sociale, personal tesa, DSP, creșe; calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare; reașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice

– promovarea unei legi a salarizării unice pentru setorul sanitar și de asistență socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010.

„În cadrul ultimelor două ședințe de Dialog Social din 31 august și 19 septembrie desfășurate la Prefectura Alba, reprezentanul Sanitas Alba a depus adrese cu lista revendicărilor Federației Sanitas expuse, de altfel, de către Federație și la întâlnirile avute cu ministrul Sănătății și cel al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice”, a transmis președintele Sindicatului Județean Sanitas Alba, Marius Sepi.

Marți, 20 septembrie, în cadrul acțiunii „Marțea SANITAS” au protestat în fața sediului Ministerului Muncii peste 200 de persoane, dar, în lipsa ministrului, Ministerul Muncii nu și-a asumat nici o promisiune de rezolvare a revendicărilor sindicaliștilor din Sănătate. Pichetarea instituțiilor statului va continua marți, 24 septembrie, la sediul Ministerului de Finanțe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate