Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Șansă la viață pentru un bărbat din Alba. Gestul familiei unui tânăr aflat în moarte cerebrală după un cumplit accident

Publicat

operatie sala pacient

Un bărbat de 34 de ani din Alba Iulia a primit o nouă şansă la viaţă după ce a fost supus unui transplant de rinichi, la Institutului de Transplant Renal din Cluj. Donatorul este un tânăr de 20 de ani, victima unui tragic accident de circulaţie. Rudele acestuia, cu toată durerea, au fost de acord că organele să fie donate unor bolnavi, aflați de multă vreme pe listele de așteptare pentru un transplant.

Tânărul în vârstă de 20 de ani din Sighetu Marmației îşi luase permis de numai şase luni, conducea un autoturism recent cumpărat, şi îşi invitase patru prieteni la o plimbare.

Maşina a intrat însă cu viteză mare într-o autoutilitară parcată pe marginea drumului. Un băiat de 18 ani a murit pe loc în impact, iar tânărul șofer a intrat în moarte cerebrală.

Familia lui a fost de acord să salveze alte vieţi. Medicii din Baia Mare i-au prelevat organele, în noaptea de joi spre vineri. 

Inima a fost trimisă în Germania, pentru că la noi nu s-a găsit un pacient compatibil, rinichii au fost transportaţi la Cluj, iar ficatul la Bucureşti. Unul dintre rinichi i-a schimbat viaţa unui tânăr de 34 de ani din Alba Iulia care se afla de câţiva ani pe lista de aşteptare a Institutului de Transplant Renal.

sursa: stirileprotv.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate