Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ŞASE cazuri de GRIPĂ confirmate în Alba, inclusiv un deces. Afecţiunile respiratorii au crescut cu peste 30%, din ianuarie. RECOMANDĂRI

Publicat

racealaÎn judeţul Alba au fost confirmate în ultima perioadă şase cazuri de gripă. În luna martie, afecţiunile respiratorii superioare s-au înmulţit îngrijorător faţă de luna ianuarie. Dacă la începutul anului au fost 2.294 de consultaţii, în luna martie au fost 3.299, numărul virozelor crescând cu 1.005 cazuri (30%).

În ultima săptămână au fost semnalate două cazuri de gripă în Alba, la grupa de vârstă 25-34 de ani, printre care unul al tânărului din Şard, care a decedat sâmbătă, după 12 zile de internare.

În total de la începutul lunii martie şi până acum au fost internate 80 de persoane cu afecţiuni respiratorii superioare, cu şase mai mult faţă de ianuarie.

În cazul pneumoniilor, în luna ianuarie au fost diagnosticate 395 de cazuri, dintre care 82 au necesitat internarea. În săptămâna a XI-a, numărul persoanelor care au fost diagnosticate cu pneumonie a crescut cu 237. Astfel în luna martie au fost 632 de consultaţii pentru care s-a pus diagnosticul de pneumonie, dintre care 143 de persoane au necesitate internarea în spital.

Purtătorul de cuvânt al DSP Alba, Cristina Galoş,, a declarat miercuri că s-au înmulţit afecţiunile respiratorii superioare. Cu toate că vremea s-a încălzit, multe persoane au imunitatea scăzută. Grupa de vârstă cea mai afectată este între 15 şi 49 de ani.

În judeţul Alba au fost confirmate în ultima perioadă şase cazuri de gripă, printre care unul mai grav, ce a cauzat şi decesul unui tânăr de 33 de ani din Şard.

Citeşte şi Tânărul din Şard, care a fost internat în stare gravă la secţia ATI cu gripă a DECEDAT. Cel mai GRAV caz de gripă din Alba, semnalat în ultimii ani

Recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor cu gripă şi alte afecţiuni respiratorii:

– adaptarea articolelor de îmbrăcăminte la temperaturile de afară

– consum de lichide (ceaiuri), legume, fructe care ajută la sporirea imunităţii

– evitaţi autoadministrarea de medicaţie fără sfatul medicului

– dacă starea de sănătate se înrăutăţeşte, adresaţi-vă medicului de familie

– nu alegeţi administrarea de antibiotice fără o consultare cu medicul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax