Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șase procurori străini, în vizită de lucru la colegii lor români din Alba Iulia

Publicat

Un grup format din șase procurori străini au efectuat o vizită de lucru la unitățile de parchet din circumscripția Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, precum și la alte instituții cu atribuții judiciare din județul Alba. Vizita are loc în cadrul Programului european de schimb al autorităților judiciare, derulat sub egida Institutului Național al Magistraturii din România și al Rețelei Europene de Formare Judiciară.

Prima parte a Programului s-a desfășurat la București, în perioada 24- 28.09.2018 și a constat într-o serie de vizite de lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde procurorii străini s-au întâlnit cu Procurorul General al României, Augustin Lazăr, la Curtea Constituțională, Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

La stagiul de schimb de experiență participă  Giorgia Righi – procuror la Procuratura din Palermo – Italia, Charikleia Thanou – procuror la Procuratura din Piraeus – Grecia și Diana Lanseros Lobato – procuror la Procuratura din Sabadell (Barcelona) – Spania și Daniele Iavarone – procuror la Procuratura din Ivrea (Torino) – Italia și Michael Deinhard – procuror la Procuratura din Nürnberg – Germania.

În omagierea Centenarului Marii Uniri, având în vedere și seria de activități prevăzute de Protocolul încheiat între Ministerul Public din România și Procuratura Generală a Republicii Moldova privind cooperarea bilaterală pentru prevenirea și combaterea criminalității, la lucrări participă și domnul Vitalie Roșior – procuror la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale din Chișinău, Republica Moldova.

Din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este prezentă  Nicoleta Ștefanov – procuror în cadrul Serviciului de Cooperare Judiciară Internațională – Relații Internaționale și Programe.

Procurorii străini au avut întâlniri de lucru cu procurorii români din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și unitățile de parchet din subordine, respectiv Parchetele de pe lângă Tribunalul Alba, Tribunalul Sibiu, și Judecătoria Alba Iulia.

În cadrul întâlnirilor, participanților la programul de schimb le-a fost prezentat sistemul judiciar din România, statutul procurorilor, aspecte privind atribuțiile procurorilor și organizarea unităților de parchet din circumscripția Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorii străini au avut, de asemenea, întâlniri de lucru cu judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia, precum și cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate