Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal la festivalul de pe Muntele Găina. Bărbat „calmat” cu o amendă de 2.500 de lei

Publicat

muntele gaina 2019 2

Un bărbat aflat sub influența alcoolului, la Târgul de fete de pe Muntele Găina, a fost amendat, în weekend, de jandarmii din Alba, după ce acesta a provocat scandal. Oamenii legii au fost chemați de un minor.

Minorul le-a povestit jandarmilor că bărbatul care se afla într-o vădită stare de ebrietate a început să-i aducă injurii și amenințări, cum că îi va rupe mâinile, potrivit Jandarmeriei Alba. Totul a început de la o confuzie, bărbatul aflat în mulțimea agitată a crezut că a fost lovit de băiat cu o sticlă și, fără să aibă certitudinea că acest lucru s-a întâmplat, a pornit un scandal.

Jandarmii au acţionat pentru aplanarea incidentului și i-au cerut acestuia să se legitimeze. Persoana a refuzat, a continuat să se manifeste violent și să adreseze injurii. Comportamentul acestuia a fost confirmat și de alți participanți la festival. Forțele de ordine i-au explicat norma legală pe care a încălcat-o și l-au sancționat contravenționat cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

Pentru evitarea unor situaţii de acest fel, jandarmii reamintesc cetăţenilor că provocarea sau participarea efectivă la scandal, în locuri sau în localuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu  amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, trebuie avut în vedere că Legea 61/1991, republicată, prevede o sancţiune contravenţională sub forma amenzii cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru cei care refuză să dea informații pentru stabilirea identității, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax