Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SCANDAL legat de amplasarea platformei temporare de gunoi la Partoș. Locuitorii a patru cartiere din Alba Iulia strâng semnături

Publicat

Locuitorii din trei cartiere ale municipiului Alba Iulia au început să strâng semnături împotriva construcției unei platforme temporare de gunoi pe care Primăria Alba Iulia intenționează să o amplaseze în zona Partoș. 

Oamenii din zonă sunt îngrijorați de apropierea acestei platforme, aproape de casele lor. 

Locuitorii cartierelor Partoș, Recea, Dealul Furcilor și cei din spatele magazinului Lidl au început să strângă semnături pentru stoparea lucrărilor. Oamenii au început să se organizeze după primele lucrări la noua rampă temporară. 

”Din ultimele informații apărute în presa locală, se pare că lângă cartierul nostru (în spate la Porțelanul, lângă stația de epurare) se va construi o rampă de gunoi <temporară>. Locuitorii din cartierele vecine au început să adune semnături pentru o petiție la Garda de Mediu pentru a împiedica construirea acestei rampe atât de aproape de zonele locuite, pentru că o sa fie un miros insuportabil în zonă, mai ales că o să vină vara. Ar fi bine să ne organizăm și noi și să ne alăturăm celorlalte cartiere pentru a face această petiție, să facem un tabel cu nume, număr de telefon și semnătură, cei care nu suntem de acord cu această rampă de gunoi în apropierea cartierului nostru” a scris pe grup un cetățean din Recea.

Se pare că unii dintre locuitorii din Partoș intenționează să apeleze și la o casă de avocatură din Cluj-Napoca, pentru a duce problema în instanță. 

Citește și: Începe construcția platformei de gunoi de la Partoș. Voicu Paul: vrem ca în 2020 Alba Iulia să fie cel mai curat oraș din țară

Primăria Alba Iulia va începe construcția platformei temporare de gunoi din zona Partoș. Investiția de peste 690.000 de lei va trebui finalizată până la mijlocul lunii martie, când nu se va mai putea face transferul la actuala rampă provizorie din Bărăbanț. 

  • Platforma de beton va avea o suprafață de 1.000 de metri pătrați și va fi amplasată în zona stației de epurare din cartierul albaiulian Partoș.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, a ținut să îi liniștească pe cetățeni, cu prilejul celei mai recente ședințe de consiliu local. 

Cele mai importante declarații ale viceprimarului cu atribuții de primar Voicu Paul despre construcția platformei temporare:

  • minim o dată pe săptămână, platforma va fi spălată cu soluții speciale și, de asemenea, se va face dezinsecție și dezinfecție
  • Poliția Locală a municipiului Alba Iulia va monitoriza zilnic zona și platforma în sine
  • platforma va fi luminată din patru puncte
  • mai mult de 24 de ore, gunoiul nu va sta pe platforma temporară
  • săptămânal voi fi acolo (n.r. Voicu Paul) pentru a supraveghea situația
  • momentan nu se știe cât va funcționa platforma
  • ne propunem ca în 2020 ”Alba Iulia să fie cel mai curat oraș din România”
  • la ședința din 14 februarie, Consiliul Local Alba Iulia va decide dacă vor primi pe platforma de la Partoș și gunoaiele din alte localități din zonă
  •  distanța până la primele clădiri locuite din zonă este mai mare de 200 de metri.
  • sunt trei laturi de împrejmuit, aproximativ 250 de metri liniari. Deja o latură, cea dinspre stația de epurare, o va face societate Apa CTTA, încă o latură de aproape 96 de metri o va face firma căreia îi va fi atribuită această platformă pentru exploatare, iar noi mai avem o latură de 62 de metri în care trebuie să facem acest gard. Toată această împrejmuire va fi făcută la o înălțime rezonabilă, de peste 2,5 metri, poate chiar spre 3 – 4 metri, în consolă și cu plasă.
  • Vom scoate la selecție de ofertă doar platforma betonată și bazinul, pe care îl vidanjăm pentru levigat. Celelalte construcții le vom face noi, partea de iluminat, casă, poartă, tot.
  • Am schițat și obligațiile ce le vor fi impuse societății care va exploata această platformă. În ședința extraordinară din 14 februarie vom veni cu aceste condiții pentru a le vota. Ele sunt următoarele: minim săptămânal toată platforma curățată total, igienizată prin spălare cu jet de apă și cu detergenți, dezinsecție și dezinfecție (…)
  • Pe platforma de transbordare temporară, nu mai mult de 24 de ore să fie stocate tot ce înseamnă aceste reziduuri ce se adună din municipiul Alba Iulia.
  • Va fi portar acolo, cu supraveghere 24 din 24, firma care va exploata va avea obligația să angajeze paznici. Va fi iluminată pe timp de noapte, în cele patru colțuri.

Reamintim faptul că Agenția Națională pentru Protecția Mediului a ridicat autorizația temporară a operatorului Polaris de a depozita gunoiul ridicat din municipiu pe platforma provizorie de la Bărăbanț. Acțiunea de ridicarea a autorizației a fost efectuată de ANPM în 16 ianuarie, în urma unei reclamații venite în data de 13 ianuarie din partea unei persoane juridice care își desfășoară activitatea în zona rampei de la Bărăbanț.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anghel

    marți, 04.02.2020 at 11:02

    A innebunit Voicu???

  2. Gigi

    marți, 04.02.2020 at 13:44

    Puneti petitia pe net cumva, sa poata semna mai multa lume.
    Oricum in cartierul Recea miroase demult de la Transavia, nu mai vrem alte „putori”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax