Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal politic privind finanțările PNDL în Alba. Ioan Dîrzu îl acuză pe primarul Mircea Hava de minciună

Publicat

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu îi aduce acuzații primarului din Alba Iulia, Mircea Hava. Acesta spune că Mircea Hava a mințit când a afirmat că Guvernul României a sistat finanțarea proiectelor prin PNDL pentru județul Alba.

Dîrzu susține că din cele 155 de obiective de investiții finanțate de Guvern în județul Alba, doar pentru 137 de obiective de investiții există contracte de finanţare încheiate.

Vezi UPDATE OFICIAL: Mircea Hava are un loc garantat la Bruxelles. LISTA completă a PNL la alegerile europarlamentare

Iar pentru un număr de 33 de obiective acesta afirmă că s-ar află în execuție, iar un număr de 40 de obiective au trecut de faza elaborării proiectului tehnic de execuție, aflându-se în faza de achiziție publică pentru atribuirea contractelor de lucrări/servicii.

Ba mai mult deputatul PSD de Alba susține că pe lângă Mircea Hava în procesul de ”propagandă” sunt ”complici” viceprimarul Gabriel Pleșa și deputați PNL de Alba, care potrivit lui Dîrzu, ar fi puși de primarul din Alba Iulia, ”să iasă în presă și să declare că Guvernul a întrerupt finanțarea prin PNDL.”

Declarație de presă Ioan Dîrzu:

”Am dovada că Mircea Hava a mințit cu nerușinare când a spus că Guvernul „a sistat finanțarea proiectelor prin PNDL pentru judeţul Alba”! Guvernul a răspuns unei întrebări formulate de mine, în calitate de deputat în Parlamentul României, subliniind că nu au existat probleme în asigurarea finanţării obiectivelor de investiții în cadrul etapei a ll-a a Programului național de dezvoltare locală, toate solicitările de transfer de sume de la bugetul de stat corect întocmite şi transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice până la data de 29.11.2018 fiind onorate.

Complicii acestui proces de propagandă și mistificare sunt şi viceprimarul Gabriel Pleșa și deputați ai PNL Alba, puşi de Mircea Hava să iasă în presă și să declare că Guvernul a întrerupt finanțarea prin PNDL.

Guvernul a precizat faptul că, în momentul în care solicitările de transfer de sume de la bugetul de stat au atins pragul de 80% din creditele bugetare disponibile pentru anul 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a notificat unităţile administrativ-teritoriale, în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (4) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală, aprobate prin OMDRAP nr. 1851/2013, cu privire la data limită până la care s-au mai putut depune solicitări de transfer şi a adus la cunoştinţă acestora faptul că au obligaţia de a dispune măsurile necesare în scopul evitării înregistrării de arierate, respectiv sistarea livrării de bunuri, prestării de servicii, execuției de lucrări sau continuarea acestora din surse proprii sau alte surse legal constituite.

Având în vedere faptul că, ulterior, din fondul de rezervă al Guvernului au fost suplimentate sumele pentru program, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice a acoperit, aşa cum am precizat anterior, toate solicitările conforme, transmise până la data de 29.11.2018.

Astfel nu vorbim de o sistare a lucrărilor, ci de o disciplină financiar-bugetară în scopul evitării înregistrării de datorii de plată de către Primăria Alba Iulia.

Din cauza boicotului unor primari PDL-iști din Alba, printre care se numără și baronul Mircea Hava, trebuie menţionat că, din cele 155 de obiective de investiții pentru care Guvernul a dat bani județului Alba, doar pentru 137 de obiective de investiții există contracte de finanţare încheiate, și doar un număr de 33 de obiective se află în execuție, iar un număr de 40 de obiective au trecut de faza elaborării proiectului tehnic de execuție, aflându-se în faza de achiziție publică pentru atribuirea contractelor de lucrări/servicii.

Se aude în județ că Hava ar fi dat ordin primarilor PDL să întârzie semnarea și executarea proiectelor pe PNDL doar pentru a da vina pe PSD în 2020.

În cadrul PNDL, etapa a ll-a, s-a aprobat pentru județul Alba finanţarea unui număr de 155 obiective de investiții, pentru care este alocată suma de 650.353.738,12 lei, până în prezent fiind încheiate un număr de 137 contracte de finanțare, în valoare totală de 630.711.595, 71 lei, din care a fost decontată suma de 39.631.675,06 lei.

Așadar Guvernul a dat sute de milioane de lei județului Alba pentru investiții, important e ca Hava și ai lui să nu-i fure sau să-i risipească.

Nesimțirea și minciuna PDL-ului a întrecut orice măsură iar acești oameni diabolici sunt gata să sacrifice sute de milioane de lei și investiții pentru albaiulieni doar pentru a încerca să dea vina pe PSD. Oamenii văd aceste lucruri și PNL-PDL va fi sancționat la vot în 2020!”

În luna noiembrie a anului 2018, administrația din Alba Iulia a anunțat că a fost forțată de Guvern să sisteze mai multe investiții ale unor lucrări care se aflau deja începute prin prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

economic

Au fost oprite lucrările la sediul Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia și la patru străzi din municipiu, care aveau nevoie urgentă de reparații.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

Viceprimarul Gabriel Pleșa declara atunci pentru Alba24 că Primăria a primit o notificare de întrerupere a lucrărilor, dar și o interdicție de a utiliza bugetul local pentru finalizarea lor, la toate cele cinci proiecte începute prin PNDL.

Din seria investițiilor la care au fost oprite lucrările mai sunt alte patru străzi, printre care Biruinței și Izvorului, unde lucrările au început și acum trebuie sistate, spre disconfortul oamenilor care locuiesc acolo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.02.2019 at 16:14

    Sa arate Plesa (ca de la Stalin nu te mai poti astepta la nimic, numai el se asteapta ca oamenii sa-l faca eurodeputat) hartia la care face referire. Si uite s-ar putea face Stalin de cacao !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate