Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

Publicat

economic

Primăria Alba Iulia a primit o solicitare ”șoc” din partea Guvernului: să sisteze lucrările la cinci obiective începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba în primul rând despre sediul Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, unde lucrările deja au început, dar și despre alte patru obictive importante, aflate în aceeași situație.

Citește și: Peste 650 de elevi ai Colegiului Economic din Alba Iulia, mutați pentru doi ani și jumătate. Deocamdată nimeni nu știe unde

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24 că Primăria a primit o notificare de întrerupere a lucrărilor, dar și o interdicție de a utiliza bugetul local pentru finalizarea lor, la toate cele cinci proiecte începute prin PNDL.

Acesta a declarat că Primăria va reface oricum gardul clădirii, care fusese dat deja jos şi nu poate rămâne așa, pentru siguranța copiilor. ”Și constructorul își făcuse stocurile de materiale, iar noi a trebuit să oprim lucrările. Bănuiala mea este că nu mai au bani la buget și nu cred că se va mai întâmpla nimic până la primăvara următoare. Am fost la fostul ministru al Culturii, Ivașcu, pentru o refinanțare la Casa Camil Velican și mi-a confirmat că sunt probleme cu banii”, a spus Pleșa.

Elevii colegiului trebuiau să se mute, pe durata lucrărilor, la o altă școală, dar și acest lucru a fost amânat, pentru moment.

Din seria investițiilor la care au fost oprite lucrările mai sunt alte patru străzi, printre care Biruinței și Izvorului (foto), unde lucrările au început și acum trebuie sistate, spre disconfortul oamenilor care locuiesc acolo.

iederei

”Este mare păcat. Noi am plătit proiectare, avize, am organizat achiziții publice… este vorba despre investiții mari”, a adăugat Gabriel Pleșa.

iederei

”Nu, nu e o școală din Norvegia, ci pur și simplu anticiparea a cum va arăta Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia. O să vă spun cu ce vom acoperi această aparență digitală: o transformare totală de la gard, până la dotare. Al doilea cel mai mare liceu (colegiu) din Alba Iulia primește garanția unui nou centenar de existență și performanță. 1.600.000 de euro și aproximativ doi ani sunt primele cifre din contabilitatea acestei transformări”, scria entuziasmat primarul Mircea Hava, pe contul său de Facebook, la începerea lucrărilor la unul dintre cele mai importante dintre cele cinci proiecte, acum sistate.

Citește și: PSD Alba: ”PNDL=Programul Nicolae Dragnea Liviu”. Mircea Hava: ”Oare ce fumează la cafea dimineața?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Kira

    joi, 22.11.2018 at 14:32

    In acest caz,ar trebui trimisa o invitatie „doamnei” prim-ministru Dancila, ca de 1 decembrie sa circule numai pe strada Izvorului! Pe jos, circulatia fiind oprita!

  2. Pp

    joi, 22.11.2018 at 21:46

    Rusine psd! sa indrazneasca numai guvernantii sa vina de 1 dec..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax