Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalagiii de sâmbătă noaptea, de la „Fat Boy” au tras și o „țeapă” de 600 de lei unui club din Alba Iulia. Au plecat fără să plătească nota


Publicat

DSC_0089Dacă în Cluj-Napoca se practică furișatul din club fără să se achite nota de plată, și la Alba Iulia se obișnuiește acest „sport”. După ce sâmbătă noaptea au petrecut toată noaptea în Club Stage din Alba Iulia, șase tineri din Orăștie, județul Hunedoara, s-au făcut nevăzuți, fără să plătească consumația. Proprietarul clubului a încercat să dea de tineri într-un mod elegant, fără a face mare zarvă, dar până la urmă a ajuns la concluzia că „evenimentul” trebuie mediatizat. Până în mometul de față, patronul a aflat numele a trei dintre tineri, și anume Mihai Naciu, Horațiu Filipescu și Cătălin Cristea. Tot în aceea noapte, aceștia au fost implicați și într-un scandal, în fața fast food-ului „Fat Boy” din oraș. S-au luat la bătaie cu alți doi tineri din Alba Iulia, în timp ce stăteau la coadă pentru a fi serviţi.

Sâmbătă seara, Club Stage a găzduit cel mai mare show cu muzică hip-hop din Alba Iulia. Una dintre mesele rezervate la eveniment a fost a unui grup de tineri din Orăștie, care după ce au băut și s-au simțit bine, s-au ridicat și au plecat fără să achite nota de plată.

După două zile de la „țeapă”, proprietarul a postat pe pagina de Facebook a clubului, fotografia cu „șmecherașii” care au șters-o fără să plătească și un mesaj prin care îi roagă pe aceștia să ia legătura cât mai repede cu el.

„Rugăm într-un mod insistent pe tinerii din această imagine să ia legătura cât mai urgent cu noi fie printr-un mesaj privat, fie la numărul de telefon”, le-a transmis proprietarul clubului pe pagina de Facebook.

Ulterior, Mihai Naciu, unul dintre tinerii care se afla la masă, l-a contactat pe proprietarul clubului printr-un mesaj telefonic: ”O să revenim mâine cu un telefon și confirmarea plății. Noi am fost implicați într-un scandal în Alba, în noaptea respectivă, cu poliția și alte cele. De aceea cred că am uitat de nota de plată”. Tânărul i-a cerut patronului să șteargă și poza cu ei de pe pagina de Facebook, pentru că „este destul de rușinos”.

Din spusele proprietarului, tinerii au amânat câteva zile achitarea notei de plată pe diferite motive, mai precis că nu au reușit să adune banii pentru că unii dintre ei sunt la muncă.

Totalul notei de plată a fost de 549 de lei, iar tinerii au achitat numai 330 de lei. Asta pentru că din câte spun ei, nu ar mai fi consumat încă o sticlă de băutură, pe lângă ce au comandat inițial, și că le-a fost pusă de ”umplutură”.

În aceea noapte, după ce au părăsit clubul, cei șase tineri au fost implicați și într-un scandal în fața fast food-ului „Fat Boy” din zona Stadion. Doi dintre ei s-au luat la bătaie, cu alți doi tineri din Alba Iulia. Unul dintre scandalagii din Orăștie a ajuns și la spital. Acum cei șase „șmecherași” sunt cercetaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citește și Scandal la un local din Alba Iulia: Şase tineri cercetaţi pentru tulburarea liniştii publice. Unul dintre ei a ajuns la spital


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. alex

  miercuri, 22.10.2014 at 21:37

  ce bine se simtea grasu ala cu tricou alb, cand a fost vorba sa plateasca a tirato :)) acum e vedeta !

 2. Cristian

  vineri, 24.10.2014 at 11:25

  Si „domnisoarele” ce ziceau? Putin bun simt, ceva???

 3. omu

  vineri, 24.10.2014 at 13:48

  E plin Ardealul de ghertoi si pitipoance din astia/astea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Cum să rezistăm emoțional și fizic, în timpul pandemiei de coronavirus. Sfaturile psihologului aiudean, Gabriela Lăcătuș

Publicat

gabriela lacatus

Pandemia de coronavirus și autoizolarea la domiciliu ne afectează viața pe toate planurile, de la cel fizic, până la cel emoțional. Mai mult, frica de un inamic nevăzut și întreruperea activităților obișnuite pot duce la stări de depresie.

Cum putem trece cu bine peste această perioadă? Ce să facem în izolare? Și, mai ales, cum să ”rămânem pe linia de plutire”? La toate aceste întrebări am găsit răspunsuri, într-un interviu acordat, pentru Alba24.ro, de psihologul Gabriela Lăcătuș.

Reporter: Cum ne afectează pandemia de coronavirus viața?

Psiholog Gabriela Lăcătuș: Pandemia de coronavirus ne afectează pe toate planurile: fizic, emoțional, social, psihologic.

Toate acestea, și anume întreruperea activităților școlare, pierderea locului de muncă, sistarea activității profesionale, iar pentru alții obligativitatea activității profesionale, daune financiare, căsătorii sau divorțuri amânate/anulate, chefuri și grătare ce ne suplimentau cu confort și stare de bine, cafeaua de dimineața de la terasă, plimbările cu iubitul/iubita prin parc, shopping-ul – activitate recreativă pentru unii, zarva copiilor de la locurile de joacă, poveștile din fața blocului sau de la poartă cu vecinii și atâtea alte lucruri au devenit un ”gol” în viața noastră fizică, emoțională și socială.

Singurătatea ce altădată o simțeam doar emoțional acum e impusă de ”măsurile de urgență”. Ironic, se pare că tocmai măsurile ce se instituie pentru siguranța noastră constituie un motiv de alarmare pentru noi.

Măsurile menite să ne protejeze au devenit pentru noi un simbol al nesiguranței; odată percepută această nesiguranță, e normal să apară emoții de îngrijorare și anxietate, deoarece trupul și creierul nostru interpretează situația ca fiind ieșită de sub control.

Și, precum în orice situație de criză, fie ca e vorba de Covid-19 sau nu, este normal să apară frica și anxietatea, care sunt emoții normale când totul în jurul nostru este infuzat cu incertitudine.

Reporter: Cum ne controlăm viața în perioada aceasta? Ce putem face pentru a nu ceda psihic?

Psiholog: Chiar dacă nu putem controla ce se va întâmpla în viitor, nu putem controla virusul sau economia actuală așa cum ne-am dori, este important să preluăm controlul asupra vieților noastre, concentrându-ne pe ceea ce putem face aici și acum, anume pe comportamentul nostru, iar emoțiile noastre să le acceptăm ca fiind normale.

În orice situație de urgență, e indicat ca prima dată să preluăm controlul asupra propriului comportament, să ne punem nouă masca de oxigen înainte de a-i ajuta pe cei din jurul nostru.

Aceasta o putem face prin auto-amabilitate, relaxare, activități plăcute, menajarea de la ascultarea știrilor catastrofice (este suficient o dată pe zi să ne punem la curent cu noutățile). Ne amintim de valorile importante pentru noi și le lăsăm să stea la baza tuturor acțiunilor noastre (de exemplu: respect, curaj, familie etc).

Identificăm resursele de care dispunem emoțional, familial, social, financiar, medical, ne uităm la lucrurile pe care le avem, nu la ceea ce nu avem și încercăm să gestionăm cât mai bine aceste resurse.

Este foarte important să identificăm în această perioadă care sunt ”golurile” din viața noastră determinate de pandemie și care sunt nevoile noastre și ale celor din jurul nostru.

Dacă ne simțim singuri și izolați, putem suna și vorbi cu cei dragi, dacă ne simțim restricționați fizic, putem începe un plan de exerciții fizice, dacă simțim că ne îngrășăm, putem să începem un regim de alimentație mai sănătos etc.

Este important să ne întrebăm care sunt nevoile noastre și golurile din viața noastră și cum le-am putea înlocui cu activități similare, dar adaptate situației prezente.

Reporter: Cum să ne comportăm în izolare? Cum să interacționăm cu cei din familie, mai ales dacă în trecut au existat tensiuni? Dacă apar probleme în cuplu, cum pot fi acestea rezolvate?

Psiholog: În această perioadă, toți din familie sunt mai sensibili. Programul tuturor este dereglat, începând de la copii până la vârstnici.

Regulile ce până acum funcționau sau poate nu funcționau prea bine în familiile noastre sunt date peste cap de conviețuirea unii cu alții, 24 din 24 de ore. Este o oportunitate de reorganizare, dar cine să reorganizeze lucrurile și cine face noile reguli?

Sfatul meu este ca în această perioadă să oferim în casă simțul controlului fiecărui membru. Prin urmare, seara sau într-un moment prielnic al zilei să organizăm un ”consiliu al familiei”, când putem discuta astfel de lucruri, dând ocazia copiilor precum și vârstnicilor să vină cu propriile idei de petrecere a timpului liber și organizare a activităților, un plan la care să participe toată lumea din casă.

Toate ideile sunt binevenite, toți sunt membri în familie și este bine să punem în aplicare idei preluate de la fiecare membru în parte, chiar dacă nu putem pune în aplicare toate ideile fiecăruia. Dacă nu suntem de acord cu ceva, nu blamăm sau criticăm persoana, ci punem accent pe costurile și dezavantajele unei astfel de idei.

Unii vor să se uite la un film împreună, alții vor să fie lăsați singuri, alții vor o gură de aer, cum să îi împăcăm pe toți? Discutând, punându-le toate pe o listă și alegând ordinea și prioritatea lor împreună.

E important ca, pe lângă activitățile distractive făcute împreună, toți membrii familiei să aibă sarcini și responsabilități de întocmit zilnic, precum făcutul paturilor, temele de școală, gătit, spălat vase, curățenie și altele, acestea asigurând o normalitate și un control al atmosferei familiale și înlătură stările de plictiseală.

Nimeni nu ar trebui scutit de responsabilități și nimeni nu ar trebui exclus de la discuții și activități plăcute, chiar și celor mai mici dintre noi le cerem părerea, ei își vor antrena gândirea critică și în plus ne vom amuza poate de răspunsurile lor (să nu uităm, copiii spun lucruri trăznite).

Este foarte important să includem bunicii și părinții mai în vârstă în toate aceste lucruri dacă locuim împreună cu ei, nu îi lăsăm deoparte, deoarece în condiții de izolare starea lor psihologică le poate afecta imunitatea și sănătatea fizică mai mult decât înainte.

Iar pentru cei ce trec prin divorț, separare și probleme casnice: Este important să conștientizați că prioritatea voastră acum este să treceți cu bine de această perioadă.

Vestea bună este că această perioadă este una trecătoare, de aceea este esențial să abordați deschis acest aspect și să stabiliți de comun acord o soluție temporară pentru situația voastră, ce ia în considerare aspectele esențiale ale fiecăruia, atât nevoi cât și responsabilități.

Dacă nu ați învățat să negociați vreodată vreun contract, acum e momentul, izolarea aceasta de fapt reprezintă un nou ”contract” informal între voi, fie că doriți sau nu acest lucru. De aceea este important să stabiliți voi doi de comun acord clauzele ”contractului”, decât să presupuneți că sunt cunoscute și prin urmare respectate. Prin aceasta, eliminați posibile reproșuri ale ”clauzelor” nerespectate.

Este important să învățați să comunicați fără critică și reproșuri, sunteți simpli coabitari ai locuinței, tratați-vă cu respect și politețe, spuneți ”te rog frumos”, ”mulțumesc”, ”apreciez ce ai făcut”, fiți un prieten bun pentru celălalt și faceți-vă viața mai ușoară, nu mai grea în această perioadă.

Micile gesturi făcute unul pentru celălalt vor da o altă culoare acestei perioade. Dacă cu prietenii, vecinii, colegii vă puteți purta cât de cât amabil și politicos, îndeplinindu-vă în același timp responsabilitățile, cu siguranță puteți face acest lucru și cu partenerul dumneavoastră.

Reporter: Ce putem face să trecem cu bine peste perioada aceasta? Cum să ne împărțim activitatea zilnică, cum să lucrăm de acasă eficient și să ne administrăm timpul?

Este indicat să păstrăm o structură similară a programului nostru de dinaintea pandemiei, și anume, în prima parte a zilei după un mic dejun sănătos, o gură de aer la geam în lumina soarelui și câteva mișcări fizice, să avem un timp dedicat activității profesionale sau academice toți cei din casă; e timpul ca fiecare să se axeze pe teme, citit, lucru online, iar cei vârstnici să asculte în acest timp un program educațional/documentar, să stea la aer pe balcon sau la geam etc.

La amiază ar fi ideal să putem lua masa împreună, iar în a doua parte a zilei fiecare să facă activitățile preferate de ei, urmând ca seara să petrecem iarăși timp în familie, la un ceai și discuții, la cina în familie (care s-a dovedit a fi un factor de protecție psihologic pentru familiile sănătoase), pentru a viziona un film împreună sau pentru un joc de familie (ex. cărți, remi etc.)

Este crucial ca în această perioadă să avem activități individuale, pentru a simți că avem control asupra propriei intimități, dar și a avea activități cu ceilalți, chiar și online, pentru a nu ne rupe de viața socială și familie. Echilibrul este cuvântul cheie.

Vă ofer câteva sugestii de activități, dar voi le puteți alege pe cele care vi se potrivesc:

 • Citit, desenat, colorat, pictat, gătit împreună cu copiii
 • Jocuri de interior: remi, șah, cărți (cu adulții) etc.
 • Ascultat muzica preferată, care oferă stare de bine pentru copii, adulți, vârstnici
 • Citirea cărților împreună cu copiii, persoanele în vârstă, individual
 • Vizionarea de filme, documentare
 • Scrierea unui jurnal al acestei perioade, învățătura și înțelepciunea dobândită

Pentru persoanele în vârstă, încurajați-i să vorbească despre viața lor. Bunicii și părinții noștri au trecut prin multe, nouă ne face bine să învățăm din viața lor, iar lor le face bine să își descarce sufletul și să își împărtășească trăirile.

Lumină și aer. Una dintre nevoile noastre din această perioadă este nevoia de lumină naturală și aer curat. Lumina naturală este terapeutică, îmbunătățește dispoziția și chiar alungă stările depresive, de aceea este recomandat, dimineața, cam 30 de minute, să stăm cu fața la soare.

Expuneți-vă în bătaia aerului și a soarelui la geamul deschis, pe balcon sau în curte (dacă aveți). Lăsați copiii să se joace pe balcon sau în curtea propriei case.

Cei în vârstă pot asculta muzica preferată, stând în curte sau pe balcon, îmbrăcați în mod adecvat, câteva minute, de două ori pe zi, de preferat în bătaia soarelui, în zilele frumoase.

Viața socială. Sună-i pe cei dragi, trimite-le un mesaj sau poate poți suna oameni pe care nu i-ai contactat demult, dar îți aduci aminte de ei în această perioadă: foști colegi/colege, fie de servici, fie de școală, foști vecini, prieteni apropiați sau îndepărtați etc.

Este momentul oportun, în ciuda izolării, să strângem rândurile, să fim alături unii de alții, să vorbim unii cu alții și să ne purtăm de grijă unii altora.

Reporter: Când va trece perioada critică iar viața se va întoarce la normal vor exista ”sechele”?

Psiholog: Cu siguranță, fiecare perioadă de criză este o oportunitate să ne dezvoltăm personal sau să rămânem cu ”sechele”. Prin orice criză vom trece, unii devenim mai puternici, iar alții rămânem mai sensibili. Eu aș dori să îi responsabilizez pe toți și să accentuez că este alegerea noastră ce devenim după această perioadă.

Poți alege să consumi excesiv alimente, informații neoficiale/știri, să ai un somn neregulat, să îți plângi de milă sau poți alege să te reorganizezi, să te dezvolți, să acumulezi înțelepciune, să fii un stâlp de sprijin pentru cei din jurul tău. Hai să ne întrebăm, peste ani de zile, când ne vom uita în urmă, ce vom vrea să vedem?

Eu spun că e important să alegem să funcționăm după niște valori și standarde înalte. Nu aș vrea să mă țină lumea minte că m-am certat pentru un kilogram de făină și, dacă doar atât pot cumpăra, pot alege să îl împart cu cel de lângă mine.

De aceea, chiar dacă nu e în controlul nostru ce se va întâmpla cu economia sau sănătatea publică, totuși e în controlul nostru să alegem valorile după care funcționăm, acestea rămân în picioare, acum și până la ultima picătură de suflare din noi.

Da, poate ne vom spăla mai mult pe mâini, poate vom sta la rând civilizați, fără să ne înghesuim, poate vom petrece mai multe seri luând cina cu cei dragi, poate îi vom aprecia mai mult pe colegii de la lucru și pe șefii noștri.

Dacă vor rămâne ”sechele”, cu siguranță nu sunt din cauza izolării și nici a pandemiei, ci din cauza alegerii noastre de a interpreta și organiza viața într-un anume fel, disfuncțional, adică nefolositor în această izolare/pandemie.

Gabriela Lăcătuș este psiholog practician atestat în Psihologie Clinică, Psihologia Muncii și Organizatională, Psihologia Transporturilor, Psihologia Securității și Apărare Națională.

Își desfășoară activitatea în Aiud, unde are un cabinet individual de psihologie.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

ȘTIREA TA: Doi soți din Aiud, AMENDAȚI după ce nu au trecut ora în declarații. „Vi s-a dat puterea să vă bateți joc de oameni”

Publicat

Doi soți din Aiud au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare după ce, spune unul dintre aceștia, nu au trecut pe declarațiile pe propria răspundere ora deplasării.

Imaginea cu procesul verbal a fost publicată joi pe rețeaua de socializare Facebook, unde a adunat zeci de comentarii.

„Astăzi am primit amenda de la Politia Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declarație ora deplasării. Nu există în declarația pe proprie răspundere așa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlați, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliția Aiud! După ce ni s-a fotografiat declarația, ni s-a spus că suntem liberi și că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateți joc de oameni?

Acest domn polițist cu buletinul în mână nu poate calcula câți ani avem. Ordonanța militară din amendă e dată pentru persooane peste 65 ani.

Ps. Sotului meu i s-a emis aceeași amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă, a scris o localnică din Aiud, joi, pe rețeaua de socializare Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică, 12 aprilie: Cât de cald va fi de Florii. Prognoza meteo de weekend

Publicat

primavara

Vremea va fi frumoasă în județul Alba, în weekend-ul de Florii. Temperaturile maxime vor fi de 20-21 de grade și va fi soare și câțiva nori.

La munte, temperaturile maxime vor fi de 8 grade la Oașa și 14 grade la Arieșeni.

Deocamdată, meteorologii nu au anunțat precipitații. Vremea va continua să fie caldă și luni, însă de marți este posibil să se răcească simțitor, temperaturile urmând să scadă cu 10 grade și să plouă.

Vă prezentăm condiții meteo în localități din județul Alba, în weekendul 10-12 aprilie:

Vineri, 10 aprilie

Alba Iulia: minime de 3 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 3 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 0 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de -3 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 3 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 3 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 0 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 2 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 0 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de -1 grad Celsius, maxime de 14 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 3 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; parțial însorit

Sâmbătă, 11 aprilie

Alba Iulia: minime de 4 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 3 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 1 grad Celsius, maxime de 13 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de -3 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 2 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 1 grad Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 1 grad Celsius, maxime de 16 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 16 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 3 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Duminică, 12 aprilie

Alba Iulia: minime de 4 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 4 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 3 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 4 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 3 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 4 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 1 grad Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 15 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 11 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 4 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; parțial însorit

sursa: accuweather.com

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Încă un pas în criza depozitării gunoaielor din Alba Iulia. Platforma temporară de transfer se va construi pe șoseaua de centură

Publicat

gunoi alba iulia

Criza depozitării temporare a deșeurilor menajere din Alba Iulia pare să fi luat sfârșit. După ce s-a încercat construirea unei platforme în zona cartierului Partoș și chiar la Galda de Jos, aceasta va fi realizată în cele din urmă pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Potrivit memoriului tehnic depus la APM Alba, platforma va costa 310.000 de lei și va avea o suprafață de 1.720 mp. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire platformă stocare temporară deșeuri menajere și împrejmurire, amplasare modul control”, propus a fi amplasat în județul Alba, localitatea Alba Iulia, Șoseaua de centură, titular SC Polaris M Holding SRL.

Prin proiect se dorește realizarea unei platforme care va deservi ca stocare temporară a deșeurilor menajere din  municipiul Alba Iulia, pe o perioadă limitată la un an.

Potrivit memoriului tehnic, valoarea estimativă a lucrărilor este de 310.000 de lei, perioada de execuție propusă fiind de o lună.

Platforma va deservi ca stocare temporară a deșeurilor menajere din municipiul Alba Iulia, pe o perioadă limitată la 1 – 2 ani. Este o platformă betonată cu dimensiuni de 100 x 17,2 metri și o suprafață de 1.720,00 mp.

Platforma va avea o infrastructură din sorturi și pietriș cilindrat cu grosime de 50 cm, și o fundație tip radier, placa BA elicopterizată cu grosime de minim 20 cm. Către spatele platformei și parțial în laterale se va face un zid din BA, continuare platformă, cu funcțiune de protecție și închidere cu înălțime de 150 cm, iar platforma va avea o pantă constantă de maxim 1%, cu scurgere către zona de acces. Va fi echipată cu sursă apă pentru curățare/spălare platformă.

Apele contaminate de pe platformă vor fi colectate în rigolă deschisă poziționată pe toată lungimea laturii de acces, rigola carosabilă cu dimensiuni de 60 x 80 cm și care va deversa apele contaminate în bazin vidanjabil subteran cu capacitate utilă de 27 mc și dimensiuni de 340 x 340 x 420 cm, echipat cu gură vizitare și vidanjare. Apele contaminate vidanjate vor fi preluate de către stația de epurare a municipiului.

Platforma va fi echipată și cu modul control, adică o cabină prefabricată cu dimensiuni de 150 x 150 x 240 cm, confecționată din panouri tip sandwich cu fețe de fibra de sticlă culoare alb și termoizolație spumă poliuretanică, uși și ferestre cabină de pază confecționate din profil de aluminiu vopsit în câmp electrostatic, culoare alb, geam securizat cu o grosime de 4 mm., vizibilitate pe trei laturi, cu pardoseala confecționată din pal ignifugat protejat cu vopsea pe bază de ulei; montare pe radier beton cu o grosime de minim 10 cm, prevăzută la interior cu șuruburi ce se înfiletează în diblurile de beton, prevăzută cu siguranțe automate, prize, întrerupătoare, și tablou branșare la rețea curent.

Împrejmuirea va avea lungimea de 238 m și va fi cu fundații izolate BA (1 m adâncime: 0.6 x 0.6), structură metalică zincată (stâlpi metalici zincați, 4 x 4 cm, 220 cm din care încastrarea va fi de 55 cm) și închidere din panouri bordurate zincate cu dimensiuni de 250 x 156 cm.

Pe amplasament se vor amenaja pentru acces la platformă alei pietonale și auto din sorturi și balast cilindrat – caracter temporar în suprafață de 1.000 mp. Se vor amenaja spații verzi – amenajate, pentru restul de suprafață, inclusiv plantații de protecție arbori și arbuști;

Platforma propusă pentru stocare temporară deșeuri menajere va fi iluminată cu 4 stâlpi de iluminat (stâlpi galvanizați, cu o înălțime de 6 m, echipați cu consolă simplă de 1.5 m și cabluri electrice de alimentare).

Suprafața totală a terenului este de 6.540 mp, din care suprafața platformei de stocare temporară va fi de 1.720 mp.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate