Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul uniformelor de slabă calitate pentru polițiști: IGPR susține că agenții nu știu să poarte corect uniformele

Publicat

Poliția Română a reacționat, după ce agenții s-au plâns de proasta calitate a noilor uniforme. IGPR a dat asigurări că acestea sunt în garanție și vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului.

În plus, conducerea Poliției Române sugerează că agenții nu ar știi să poarte uniformele, arătând că „au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziționarea corectă a centurii”.

„În urma semnalărilor realizate de unele sindicate și a informațiilor apărute în spațiul public, pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au solicitat celor 42 de unități teritoriale de poliție (DGPMB și IPJ-uri) să transmită dacă au semnalări din partea polițiștilor, cu privire la noua uniformă.

După primirea informărilor, reprezentanții I.G.P.R. au convocat reprezentanții operatorilor economici, pentru prezentarea aspectelor semnalate, solicitându-le schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

De asemenea, echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate. Poliția spune că echipamentul se află în perioada de garanție, iar, în cazul unor semnalări, echipamentele vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului.

Vezi și VIDEO: Dezastru cu noile uniforme ale poliției. Materiale de proastă calitate, cusături rupte și inscripțiile se dezlipesc

IGPR: Polițiștii trebuie să învețe să poarte corect centura

„Totodată, au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziționarea corectă a centurii”, se mai arată în comunicaul IGPR.

Reacția vine după ce sindicatul polițiștilor Europol s-a plâns de calitatea noilor uniforme.

Sindicatul Europol a atras atenția că peste 3.000 de polițiști au primit haine de calitate extrem de proastă și atrage atenția că, deși nu au legătură cu specificațiile din caietele de sarcini, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor.

”Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro pentru 3000 de complete” au transmis reprezentanții sindicatului.

Asta înseamnă că o uniformă costă în jur de 1.500 de euro, la prețul plătit de Poliție.

Sindicaliștii mai notează că în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari.

De asemenea, noile uniforme de poliție se deteriorează după doar o lună de folosire, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol. Potrivit acestora, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu „Poliţia” s-au dezlipit.

Percheziții DNA la Poliția Capitalei, Poliția Locală București și IPJ Călărași

Procurorii DNA au efectuat luni percheziții în mai multe birouri din Poliţia Capitalei, IPJ Călăraşi şi Poliţia Locală din Bucureşti. În dosar sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite dar care nu au ajuns niciodată la polițiști.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

Luni, 30 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    luni, 06.02.2023 at 14:03

    Uniforma se ,,poartă” pe umeraș, ,,specificat clar”.
    Ar mai fii o nelămurire : TEMPERATURA OPTIMĂ LA CARE SE FOLOSEȘTE UNIFORMA
    Bătaie de joc !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax