Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Dezastru cu noile uniforme ale poliției. Materiale de proastă calitate, cusături rupte și inscripțiile se dezlipesc

Publicat

Noile uniforme ale Poliției Române care au intrat deja în dotarea tinerilor polițiști sunt aspru criticate de sindicaliștii din poliție. De curând internetul a început să fie plin de postări în care se arată gravele probleme ale uniformelor, care au intrat în dotare din luna octombrie a anului 2022.

Materiale de proastă calitate, imprimări la cald care se dezlipesc, cusături care se rup și lista poate continua. Într-un clip postat recent pe pagina de YouTube a unui sindicat de poliție, SNPPC, se poate observa calitatea slabă a noilor uniforme.

Din video se poate vedea cum uniformele deja s-au scămoșat, rupt sau descusut.

De asemenea și sindicatul Europol a atras atenția cu noile uniforme ale poliției.

Sindicatul Europol atrage atenția că peste 3.000 de polițiști au primit haine de calitate extrem de proastă și atrage atenția că, deși nu au legătură cu specificațiile din caietele de sarcini, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor.

”Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro pentru 3000 de complete” au transmis reprezentanții sindicatului.

Asta înseamnă că o uniformă costă în jur de 1.500 de euro, la prețul plătit de Poliție.

Sindicaliștii mai notează că în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari.

CITEȘTE ȘI: FOTO Noile uniforme pentru polițiști, cusute cu plasă de țânțari. Acuzații Europol: 4,5 milioane de euro pentru 3.000 de ”mizerii”

De asemenea, noile uniforme de poliție se deteriorează după doar o lună de folosire, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol. Potrivit acestora, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu “Poliţia” s-au dezlipit.

Percheziții DNA la Poliția Capitalei, Poliția Locală București și IPJ Călărași

Procurorii DNA au efectuat luni percheziții în mai multe birouri din Poliţia Capitalei, IPJ Călăraşi şi Poliţia Locală din Bucureşti. În dosar sunt vizate proceduri de achiziție de uniforme, dar și echipamente plătite dar care nu au ajuns niciodată la polițiști.

CITEȘTE ȘI: FOTO Europol: Noile uniforme de poliție se deteriorează după doar o lună de folosire. „Inscripțiile cu „Poliția” s-au dezlipit

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

Luni, 30 ianuarie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Janvelopa Zam

    luni, 06.02.2023 at 06:38

    Dumnezeu nu bate cu bata… amintiți-vă de fiecare fapta a voastră de fiecare amarat de care va-ti legat de fiecare femeie ce vinde pătrunjel la piață și ați amendat-o. Asta sunteți….. asta meritați. Niște slugoi care fac jocul puterii în defavoarea cetățeanului, niște mizeri

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax