Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scenariu de împărțire a Ucrainei după modelul Coreea de Nord – Coreea de Sud, anunțat de un șef al serviciilor secrete

Publicat

Scenariu sinistru pentru Ucraina, anunțat duminică de șeful serviciilor secrete ale armatei ucrainiene. Acesta susțină că Rusia încearcă să împartă Ucraina în două părţi, pentru a crea în partea de est o zonă extinsă controlată de Moscova, după ce aceasta a eşuat în încercarea de a cuceri întreaga ţară.

Șeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei (GURMO), Kirilo Budanov, citat de agenţiile Reuters şi EFE a spus că ”de fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord şi Coreea de Sud în Ucraina”.

El a mai afirmat că ucrainenii vor lansa în curând un război de gherilă în acele zone ale ţării căzute sub control rusesc.

De asemenea, potrivit ultimei evaluări a serviciilor de informaţii britanice, Rusia încearcă în prezent să încercuiască trupele ucrainene pe frontul estic din Donbas.

Citește și VIDEO: O lună de viață într-un buncăr improvizat din Kiev, povestită de o tânără de 22 de ani din Ucraina, pentru Alba24

În acest scop deplasează spre sud trupe de pe poziţiile din zona oraşului nordic Harkov şi spre nord din poziţiile din zona oraşului sudic Mariupol asediat în continuare, astfel că o joncţiune a acestor forţe ar putea izola trupele ucrainene ce luptă în estul Ucrainei, ale căror efective sunt estimate de Rusia la circa 60.000 de soldaţi.

Ucraina, pregătită să discute adoptarea unui statut neutru

Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace cu Rusia, dar acesta ar trebui să fie garantat de terți și supus referendumului, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu difuzat duminică de presa rusă.

“Garanții de securitate și neutralitate, statutul non-nuclear al statului nostru. Suntem gata să discutăm pentru a ajunge la un compromis. Acordăm importanță maximă acestei probleme”, a spus Zelenski.

Adresându-se unui grup de jurnalişti ruşi prin intermediul unui apel video, Zelenski a spus că invazia Rusiei a provocat inclusiv distrugerea oraşelor cu populație rusească din Ucraina şi că pagubele sunt mai grave decât cele provocate de războaiele ruseşti din Cecenia.

Experți din Suedia și Finlanda, țări neutre care acum își pun problema aderării la NATO, au arătat pentru Deutsche Welle că în condițiile actuale neutralitatea în condițiile Rusiei este imposibilă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax