Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbare bruscă a vremii în Șureanu. Viscolul puternic face imposibilă pornirea instalațiilor de pe pârtii

Publicat

Schimbare bruscă a vremii în Șureanu. În urma viscolului extrem de puternic care a început în noaptea de joi spre vineri, condițiile de acces și de schi în Munții Șureanu s-au înrăutățit.

”A viscolit atât de puternic, încât putem marca ziua de azi în calendare. Avem troiene pe drum, viscolul te mută din loc, așa că cu greu se poate ajunge la pârtie și cu greu se poate schia. Chiar dacă pârtiile au fost bătătorite și pregătite pentru schiori, totuși drumul către domeniul schiabil constituie o problemă. În zona Poarta Raiului s-au format troiene pe drum, care fac aproape imposibilă trecerea înspre pârtii. Au loc deszăpeziri, însă viscolul aruncă din nou zăpada pe toată suprafața drumului. Este posibil ca situația să revină la normal, în cazul în care viscolul și ninsoarea scad în intensitate. Lanțurile sunt absolut esențiale”a transmis Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu.

Citește și Weekendul aduce spectacol la Arena Platoș Sibiu. Distracție de sezon, la 90 de kilometri de Alba Iulia

Momentan, viscolul este mult prea puternic pentru a fi pornit telescaunul. Pe pârtii, omătul este din abundență și depășește 1 m. În zonele de off-piste, depășește 1,5 m – 2 m. Pârtiile sunt bătătorite zilnic, dar să nu fiți surprinși dacă nu veți vedea, pe pârtii, liniile de ratrack. Ele sunt acoperite cu rapiditate de ninsoarea care cade constant. Pentru perioada 19-25 ianuarie 2018, se anunță viscol, ninsori puternice și ger. În primele zile – vineri și sâmbătă – va ninge viscolit, pentru ca de duminică să înceapă gerul. Cât timp va ninge, cerul va fi înnorat iar vizibilitatea
va fi redusă pe pârtii. Odată cu zilele de ger, vizibilitatea va crește iar cerul va fi senin, condițiile fiind astfel ideale pentru schi.
Temperaturile se vor încadra între -17 și -5 grade Celsius.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax