Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbări la Academia de Poliție. Se desființează facultăți și doctoratele. Cum vor fi organizate studiile de licență. Proiect

Publicat

Reorganizarea studiilor de licenţă de la două facultăţi ale Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, dar şi eliminarea studiilor de doctorat au fost subiectele unei dezbateri publice organizate de Ministerul Afacerilor Interne.

Vezi și ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2021: Înscrieri, calendar, condiții, probe, documente, taxă. Detalii pentru candidați

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de hotărâre al Guvernului propune reorganizarea studiilor de licenţă la nivelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” exclusiv în cadrul a două facultăţi, în vederea formării iniţiale a ofiţerilor, respectiv:

  • Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept”, şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”)

şi

  • Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”).

AICI REZULTATE ADMITERE 2021 ACADEMIA de Poliție. LISTELE cu notele înainte de contestații

Facultatea de Poliţie se înfiinţează prin reorganizarea Facultăţii de Poliţie, Facultăţii de Jandarmi, Facultăţii de Poliţie de Frontieră şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei şi preluarea de la acestea a atribuţiilor formative, a elementelor de structură şi a personalului didactic.

AICI, proiectul de reorganizare a Academiei de Poliție.

Programele de studii universitare organizate de Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfăşurare la data intrării în vigoare a hotărârii, se vor desfăşura în continuare, până la finalizare, conform planurilor de învăţământ aprobate, în cadrul Facultăţii de Poliţie, nou înfiinţate.

VEZI AICI: Admitere Academia de Poliție 2021. Înscriere, calendar examene

Prin deciziile nr. 197 din 13 octombrie 2020, nr. 199 din 14 octombrie 2020 şi nr. 123 din 28 aprilie 2021, Senatul universitar a decis desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică. Aceasta urmează să îşi desfăşoare activitatea, în lichidare, până la absolvirea programelor de studii universitare de licenţă de către toţi studenţii înmatriculaţi, personalul urmând a fi preluat în cadrul noilor structuri.

Vezi AICI integral Nota de fundamentare a proiectului

Potrivit proiectului de act normativ, MAI va putea realiza masterate profesionale destinate exclusiv persoanelor care au absolvit studii universitare de licenţă în specializări necesare MAI.

„Prin acest demers se creează premisele unor mecanisme de reducere a deficitului de personal înalt specializat, soluţia preconizând acordarea gradului profesional/militar şi repartizarea absolvenţilor în structurile MAI. Asigurarea calităţii acestor programe de studii reprezintă unul dintre principalele obiective ale procesului de reorganizare a Academiei de Poliţie”, se arată în nota de fundamentare a proiectului supus dezbaterii publice.

Potrivit sursei citate, se vor elimina studiile universitare de doctorat organizate la nivelul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Programele de studii doctorale aflate în desfăşurare se continuă, până la finalizare, conform programelor individuale de cercetare ştiinţifică.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax