Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbări la WhatsApp, din 6 martie. Utilizatorii vor putea primi texte, mesaje și fișiere foto și video de la alte platforme

Publicat

schimbari la whatsapp

Schimbări la WhatsApp, din 6 martie. Utilizatorii vor putea primi texte, mesaje și fișiere foto și video de la alte platforme, dar există și câteva rețineri.

WhatsApp, la fel ca multe alte platforme tehnologice majore, va trebui să facă unele modificări semnificative pentru a se conforma cu Digital Markets Act (DMA) al Uniunii Europene.

Vezi și: Schimbări la WhatsApp în 2024. Aplicația va introduce trei noi funcții importante, care vor schimba experiența de utilizare

Una dintre aceste schimbări este interoperabilitatea cu alte platforme de mesagerie, a explicat directorul tehnic al WhatsApp, Dick Brouwer, într-un interviu pentru Wired.

Trecerea către interoperabilitate va include mai întâi mesaje text, imagini, mesaje vocale, videoclipuri și fișiere trimise de la o persoană la alta.

Schimbări la WhatsApp, din 6 martie. Diferența dintre teorie și practică

În teorie, acest lucru ar permite utilizatorilor să discute cu persoane pe WhatsApp prin aplicații terțe, cum ar fi iMessage, Telegram, Google Messages și Signal și invers.

Asta depinde însă și de celelalte aplicații, deoarece există încă preocupări cu privire la modul în care WhatsApp va păstra mesajele în siguranță, atunci când începe să încorporeze alte servicii.

După cum a menționat Wired, citată de The Verge, WhatsApp dorește ca serviciile de mesagerie la care se conectează să folosească același protocol pentru a cripta mesajele. Alba24 a scris și în trecut despre aceste lucruri.

Meta este, de asemenea, deschisă aplicațiilor care utilizează protocoale de criptare alternative, atâta timp cât companiile pot dovedi că „ating standardele de securitate pe care WhatsApp le prezintă în ghidul său”.

Serviciile terțe vor trebui, de asemenea, să semneze un contract cu Meta înainte de a se conecta la WhatsApp, urmând mai multe detalii despre acord în martie.

WhatsApp are în prezent peste 2,3 miliarde de utilizatori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax