Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Şcoala „Silviu Cărpinişianu” Şebeş devine structură a „Grupului Şcolar Industrial”. Elevii şi preşcolarii nu vor fi afectaţi

Publicat

Şcoala cu clasele I-VIII „Silviu Cărpinişianu” din Sebeş va fi transformată din unitate cu personalitate juridică, în structură a „Grupului Şcolar Industrial Sebeş”. Decizia a fost luată împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi aprobată de Consiliul Local Sebeş, deoarece şcoala nu mai întruneşte numărul minim de elevi pentru a avea personalitate juridică.

La Şcoala „Silviu Cărpinişianu”, efectivele de elevi sunt în scădere, iar prognozele realizate în acest sens sunt negative. Potrivit noii Legi a educaţiei, pentru a avea personalitate juridică, o unitate de învăţământ trebuie să întrunească mai multe condiţii, iar una dintre acestea este să aibă minimum 300 de elevi la şcoală şi 150 la grădiniţe. „În ceea ce priveşte situaţia şcolii de la Sebeş, vorbim în prezent de un total de 275 de elevi, cu tot cu preşcolarii de la cele două grădiniţe arondate acsteia” a explicat Rodica Andronescu, inspector şcolar la ISJ Alba.

Vestea că Şcoala „Silviu Cărpinişianu” va deveni structură a „Grupului Şcolar Industrial Sebeş” a nemulţumit vizibil pe directorul unităţii de învăţământ, Ionuţ Opriţa, dar şi pe părinţii preşcolarilor, care au aflat de la acesta că grădiniţele vor fi mutate la Şcoala nr. 2 din Sebeş. „Cele două grădiniţe arondate nouă se vor muta la Şcoala nr 2. Acolo nu există spaţiu suficient, iar cei mici vor rămâne cel mai probabil fără săli de clase. Nu există o explicaţie raţională pentru ceea ce se întâmplă. Ni s-a luat personalitatea juridică şi devenim structură a Grupului Şcolar, începând cu 1 septembrie. O să fac un memoriu către Consiliul Local, prin care voi cere să ni se rearondeze aceste grădiniţe şi să avem personalitate juridică”, a declarat Ionuţ Opriţa.

Copiii nu vor fi afectaţi de modificările administrative

Acea explicaţie raţională pe care directorul Şcolii „Silviu Cărpinişianu” o cerea a venit tot din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Domnul director, cel mai probabil, a înţeles greşit. Copiii nu vor fi în nici un fel afectaţi, deoarece modificările sunt doar de natură administrativă. Locaţia grădiniţelor va rămâne aceeaşi, adică, Şcoala <Silviu Cărpinişianu>. Cei mici nu vor trebui să se mute nicăieri, deoarece modificările se fac doar pe acte. Într-adevăr, Şcoala <Silviu Cărpinişianu> va deveni structură a Grupului Şcolar Industrial, dar motivele sunt, aşa cum am spus, lipsa numărului minim de elevi necesar pentru ca instituţia să aibă personalitate juridică „, a mai spus Rodica Andronescu.

Decizia va fi pusă în aplicare începând cu 1 septembrie, data în care va avea loc deschiderea noului an şcolar. Şcoala „Silviu Cărpinişianu” din Sebeş este cea mai veche unitate de învăţământ românească din oraş, fiind atestată în documente în anul 1779.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax