Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școala de mers pe munte vine la Alba Iulia: atelier despre drumeții şi campare în natură, realizat de profesioniști

Publicat

drumetie1

În perioada 31 iulie – 18 august, 200 de persoane din județul Alba vor avea ocazia să participe gratuit la cursuri teoretice şi la drumeţii în Munţii Călimani, pentru a ȋnvăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil. Proiectul este realizat de Asociația Tășuleasa Social și va fi prezentat în cadrul unui atelier, miercuri, 29 mai, la Alba Iulia.

Proiectul de educaţie montană Şcoala de Mers pe Munte, organizat de Asociația Tășuleasa Social, a deschis înscrierile pentru ediția din acest an. 200 de persoane împărțite în 8 grupe vor avea ocazia să participe gratuit în perioada 31 iulie – 18 august la cursuri teoretice şi la drumeţii în Munţii Călimani, totul cu scopul de a învăţa să meargă pe munte într-un mod etic şi responsabil.

Proiectul va fi prezentat în cadrul unui atelier cu noțiuni elementare pentru oricine e interesat de drumeția montană, miercuri 29 mai, ora 18.00, la Framm´s, str. Păcii 13, Alba Iulia (intrare liberă).

Şcoala de Mers pe Munte este un proiect de educaţie montană necomercial, destinat persoanelor cu vârsta peste 18 ani din România şi Republica Moldova, în cadrul căruia li se prezintă cunoştinţe teoretice şi practice, în mod structurat.

drumetie 2

Proiectul contribuie, în acest fel, la valorificarea potenţialului turistic al zonei: Munţii Călimani îi întâmpinã pe turişti cu locuri şi peisaje spectaculoase, cu un parc naţional, o amplă reţea de trasee turistice şi localnici primitori. În cadrul primelor patru ediţii ale Şcolii de Mers pe Munte, 1000 de persoane au participat la acţiunile programului.

În cadrul proiectului se pot înscrie toate persoanele dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică.

În urmă unui proces de selecţie, se vor forma 8 grupe a câte 25 de persoane și vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a două zile în campusul Tăşuleasa Social, urmate de două zile de drumeţii cu campare în natură.

Echipamentul specific de bază, suport cursuri, cazarea și mesele, vor fi asigurate în mod gratuit de către organizatori.

Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori profesioniști, care au o vastă experienţă în organizarea de drumeții montane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax