Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şcoala de tip Kronstadt va avea trei clase la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia. Autorităţile au semnat ”actul de naștere”

Publicat

Din toamnă, elevii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia vor putea opta pentru şcoala de tip Kronstadt. Luni, la Alba Iulia au fost semnat ”certificatul de naştere” al noului model de învăţământ profesional din judeţul Alba.

Pentru început, Şcoala Kronstadt va avea trei clase la Alba Iulia. Acestea vor fi destinate elevilor care au încheiat clasa a IX-a, iar cursurile acestui tip de învăţământ vor dura doi ani, timp în care elevii care vor face parte din clasele Kronstadt vor primi burse din partea agenţilor economici incluşi în proiect.

Reprezentanţi de la şapte companii din judeţ şi de la Consiliului Judeţean Alba au fost prezenţi la semnarea protocolul de colaborare. Cele şapte companii vor participa la finanţare şi vor recruta elevi din această şcoală pentru a-i angaja la terminarea studiilor. Aceste firme sunt: Bosch, Star Transmision, Supremia, Apulum, Saturn, IPEC, Transavia.

Ideea școlii germane a pornit de la nevoia pe piața muncii a unor meserii pentru care nu mai există specializări și a asigura forță de muncă durabilă în domenii tehnice, cum ar fi prelucrare prin așchiere pe mașini cu comandă numerică și control, dar și mecatronică. Practic Kronstadt reprezintă o replică modernă și eficientă a vechilor școli profesionale care pregăteau la Alba Iulia, pe vremuri, muncitori specializați pe diverse domenii de activitate.

Citeşte mai multe detalii despre Şcoala Kronstadt la Alba Iulia aici.

UPDATE: “Reprezentanții Consiliului Județean Alba, cei ai Primăriei, Inspectoratului Școlar Județean și reprezentanții a șapte agenți economici ce activează în județul Alba au semnat un protocol de colaborare ce asigură cadrul necesar pentru înființarea și susținerea funcționării, la Alba Iulia, a unei școli profesionale de tip dual”, transmit reprezentanţii CJ Alba, într-un comunicat de presă.

Aceştia precizează că “școala din Alba Iulia, inspirată de modelul Școlii profesionale germane Kronstadt de la Brașov,  va funcționa cu trei clase, în incinta Colegiului Tehnic <Alexandru Domșa> din Alba Iulia. Clasele le sunt destinate elevilor care au încheiat clasa a IX-a, iar cursurile vor dura doi ani, timp în care elevii vor putea beneficia și de burse de studiu.

Creată printr-un parteneriat între administrație și mediul de afaceri, această școală are marele avantaj că pregătește elevii în funcție de necesitățile agenților economici, creând astfel un echilibru între oferta educațională și cererea de forță de muncă”.

Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a declarat: „Mă bucur că acest proiect a fost demarat oficial, prin semnarea Protocolului de colaborare între părțile implicate. Este unul dintre rezultaele colaborării foarte bune cu domnul Președinte Dumitrel, în cadrul Consiliului Județean”.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel susţine că „Este bine cunoscut parteneriatul dintre Consiliul Județean și agenții economici din județul Alba. Iată că acum acest parteneriat este aplicat într-o nouă direcție, deschizând noi oportunități de dezvoltare.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax