Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şcoala Generală “Ion Agârbiceanu”, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” şi Grădiniţele nr. 11 şi 15 din Alba Iulia vor fi modernizate în perioada vacanţei de vară

Publicat

elevi

Sediile a patru instituţii de învăţământ din Alba Iulia, aflate în subordinea administraţiei locale vor beneficia de o serie de lucrări de întreţinere şi modernizare, pe perioada vacanţei de vară. Pentru acestea au fost identificate ca fiind necesare diverse tipuri de reparații curente, dar și intervenții majore.

La Grădinița nr. 11 din Alba Iulia se va înlocui pardoseala cu parchet pe o suprafață de 213 mp și se vor igieniza trei săli. De asemenea, sunt prevăzute hidroizolații și zugrăveli lavabile pe o suprafață de 350 mp. Grădinița nr. 15 din municipiu va beneficia de termoizolare pereți și zonă de acces 45 mp precum și pentru două săli de clasă.

La Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” din Alba Iulia se va reface rețeaua termică exterioară afectată pe o lungime de 250 ml, implicit lucrări de refacere a carosabilului pe o suprafață de 80 mp.

Cea mai așteptată intervenție din perioada următoare vizează Şcoala Generală “Ion Agârbiceanu”. Elementele tehnice sunt complexe și vor remedia un neajuns actual prin amenajarea curții interioare. Sunt prevăzute terasamente pe o suprafață de 4150 mp și realizarea de platforme pe o suprafață de 3240 mp. Ulterior, pe aceste amplasamente se va amenaja un teren de sport prevăzut cu iarbă artificială, împrejmuit cu gard (total 800 mp). În prima etapă se vor executa, conform limitei bugetare actuale pe 2013 (300.000 lei), terasamentele și platformele. Terenul va beneficia și de o instalație nocturnă ce înglobează 6 corpuri de iluminat. De asemenea sunt prevăzute rigole de scurgere ape pluviale pe 150 ml și amenajarea de spații verzi – 690 mp.

„În privința rețelei de învățământ, n-aș avea de ce să evit cuvântul <superlativ>. Stăm foarte bine comparativ cu alte orașe și acolo unde mai sunt neajunsuri, în foarte puține situații, intervenim. Cred că nimeni nu poate să conteste că Alba Iulia a înregistrat o dinamică și o evoluție favorabilă la acest capitol. De altfel, sperăm ca în această toamnă să putem termina o noua creșă în cartierul <Cetate>, unde era cu adevărat nevoie. În functie de buget si proceduri de achiziție, vom finaliza rapid și lucrările de modernizare a curții interioare de la școală”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax