Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școala Gimnazială din Ciuruleasa va fi reabilitată termic. Care este valoarea lucrărilor

Publicat

Școala Gimnazială din Ciuruleasa va fi reabilitată termic printr-o investiție de peste 2,2 milioane de lei. 

Primăria Ciuruleasa a lansat pe 2 noiembrie o licitație pentru reabilitarea termică și energetică a Școlii Gimnaziale Ciuruleasa.

Valoarea totală a contractului este estimată la 2.238.563,39 de lei, fără TVA. 

Școala Gimnazială din Ciuruleasa va fi reabilitată energetic

Potrivit documentației, corpul școlii – C1 este o construcție cu regimul de înălțime parter, construită pe un teren în suprafață de 5.720 mp. Clădirea școlii a fost realizată etapizat. O primă parte în forma literei L a fost construită în anul 1962, și a fost ulterior extinsă în anul 1974, rezultând forma finală de azi cu trei aripi de construcție.

Prima aripă, parte a construcției inițiale, este orientată înspre latura sudestică, spre stradă, unde are și accesul cadrelor didactice. Accesul elevilor se face din interiorul curții.

Tronsonul central este alcătuit parte din construcția inițială și din extindere, având un acces central tot din interiorul curții.

A treia aripă a clădirii închide incinta și are trei accese diferențiate, pentru elevi, pentru grupul sanitar al personalului, iar pe latura opusă, se face accesul la centrala termică.

În prima parte a clădirii, la interior regăsim patru săli de clasă, biroul directorului, hol, coridor și o arhivă cu depozitare, acestea din urmă fiind o recompartimentare ulterioară a coridorului existent. În următorul tronson sunt alte patru săli de clasă, cancelaria, oficiu, bibliotecă, coridor, și două spații de depozitare. Din coridor se face acces în a treia aripă
care cuprinde sala de sport cu vestiar, grupurile sanitare diferențiate, un sas de acces, centrala termică și un mic depozit.

La data efectuării documentației, clădirea adăpostea peste 50 de elevi atât din ciclul primar cât și cel gimnazial, în 8 săli de clasă, sustinuți de un personal didactic și nedidactic format
din 15 persoane.

Ce vor viza lucrările

Potrivit proiectului, lucrările vor viza:

Pentru anvelopa verticală (pereții de închidere și soclu) se prevăd următoarele:

  • termoizolație din vată minerală bazaltică la pereți și polistiren extrudat la soclu, prinse cu adeziv de suport și ancorate în elementele verticale cu ancore mecanice cu rozete din plastic
  • tencuială drișcuită (3-4cm grosime) pe plasă de fibră de sticlă
  • strat finisaj

Pentru anvelopa orizontală (planșeu pod și pardoseli) se prevăd următoarele:

  • vată minerală bazaltică dispusă între grinzile planșeului și respectiv peste grinzile planșeului (20 cm)
  • polistiren extrudat sub pardoseli

Se propune repoziționarea tâmplăriei existente de uși din profile p.v.c. și montarea de rulouri la tâmplăria ferestrelor de pe fațada sudică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax