Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Școala și grădinița din cartierul Micești, Alba Iulia vor fi modernizate. Ce spații sunt create pentru copii și cadre didactice

Publicat

Primăria Alba Iulia a pregătit documentațiile pentru extinderea spațiilor în care funcționează școala, respectiv cel al grădiniței din cartierul Micești.

Cele două inițiative sunt menite să asigure standardele necesare pentru activitatea de învățământ, într-o zonă a municipiului, aflată într-o continuă dezvoltare.

Corpul principal la școlii va fi extins și amenajate noi săli de clasă, dar și alte spații. La fel și în cazul grădiniței. Lucrările ar urma să dureze 24 de luni.

Școala Generală Micești – ce se va construi

La Școala Generală Micești, aflată pe strada Scărișoara la numărul 17, se propune demolarea corpului C2 și construirea unei clădiri noi.

Documentația este la faza studiu de fezabilitate și este prezentată consilierilor locali din Alba Iulia, pentru aprobare, în ședința de marți, 8 august.

Școala Generală Micești – situația actuală

În prezent, activitatea didactică se desfășoară în două clădiri. Grupul sanitar este în afara imobilelor, într-o clădire-anexă (41,5 mp), în curte.

Corpul de clădire C1 (trei niveluri – subsol, parter și etaj, 194,3 mp) a fost renovat, însă sălile de clasă sunt foarte mici.

Imobilul C2 (122,95 mp) este propus pentru demolare, fiind o construcție improvizată, inițial probabil o anexă a primei clădiri. Deși a fost reabilitat, nu corespunde standardelor necesare.

În fiecare corp de clădire, încălzirea se face cu centrale termice pe gaz și radiatoare din tablă de oțel, montate sub parapetul ferestrelor.

Școala se află pe un teren de 3580 mp, cu formă neregulată și o ușoară pantă spre nord. Are front stradal de 64 ml la strada Scărișoara și de 70 ml la strada Pârâului. La nord, terenul se învecinează cu canalul colector HC 762, iar la est cu un teren privat neconstruit.

Pe teren se află și sala de sport (clădire cu un nivel) de 386 mp.

Școala Generală Micești – lucrări propuse

Se propune suplimentarea spațiului cu 4 săli de clasă noi, laborator de informatică și spații auxiliare.

Clădirea principală va fi extinsă cu o construcție pe nivel parter și etaj, se vor amenaja alei și zone verzi.

În prezent, școala are patru săli de clasă, iar în noul corp de clădire vor mai fi amenajate alte patru săli de clasă, grupuri sanitare, laborator informatică, spații auxiliare și cancelarie.

Imobilul nou va fi dotat cu sistem de încălzire cu pompe de căldură.

Școala Generală Micești – datele investiției

  • Valoarea totală estimată a investiției: 5.923.697,67 lei din care lucrări de construcții-montaj 3.670.338,75 lei
  • Durata de execuție a lucrărilor: 24 de luni de la semnarea contractului de proiectare și execuție
  • Finanțare: buget local/alte surse

Grădinița din Micești – prezentarea investiției

Sediul Grădiniței din cartierul Micești, aflat pe strada Scărișoara 25 va fi extins cu un corp de clădire pe două niveluri: parter și mansardă.

Pe lângă cele două săli pentru preșcolari din prezent, vor mai fi disponibile alte trei în clădirea nouă, dar și cabinet medical, spații auxiliare, grupuri sanitare.

Grădinița se află pe un teren de 1294 mp, iar pe lângă noua clădire va mai fi amenajată o suprafață verde de 701,8 mp cu alei de acces pietonal.

În clădirea existentă (154 mp), cu regim de înălțime subsol și parter, finisajele sunt în stare bună, însă mai există igrasie.

Grădinița din Micești – lucrări propuse

  • Extinderea prin construirea unei clădiri noi (363 mp) – parter și mansardă
  • Reamenajarea clădirii cu încălzire în pardoseală
  • Instalații de încălzire cu pompe de căldură

Datele investiției:

  • Valoarea totală a investiției: 4.062.281,09 lei, din care lucrări de construcții-montaj 3.511.280,51 lei
  • Finanțare bugetul local/alte surse

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax