Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școli cu acoperișurile sparte, tencuiala desprinsă de pe pereți și igrasie, la câțiva kilometri de Alba Iulia

Publicat

collagesc Începând de luni, mai mulți elevii din Sântimbru sunt nevoiți să facă naveta la Alba Iulia, după ce trei școli din satele aparținătoare comunei nu au primit avizul sanitar de funcționare. Clădirile instituțiilor de învățământ arată ca după război, au acoperișurile sparte, tencuiala cade de pe pereți iar dușumelele s-au crăpat, potrivit Prima TV.

Aflate la doar câțiva kilometri de municipiul Alba Iulia, trei școli din comuna Sântimbru nu au primit avizul sanitar de funcționare. Vinovate sunt autorităţile locale, care nu s-au implicat până acum în remedierea acestor grave probleme. În acest timp, părinţii sunt nevoiţi să-şi trimită copiii la şcolile din alte localităţi.

La Şcoala Primară din Totoi ar trebui să înveţe 7 elevi în clasele I – IV şi 8 copii la grădiniţă. Clădirea e în reparaţii, iar lucrările tărăgănează din vară. În cel mai optimist caz, clasele fi gata peste patru luni.

În satul Galtiu, grădiniţa arată ca după război. Pereţii coşcoviţi stau să cadă, acoperişul este spart prin mai multe locuri şi ploaia a pătruns prin tavanele şubrezite. Primarul s amenajat în curtea grădiniţei staţia de decantare, care miroase îngrozitor.

„În urmă cu o lună și jumătate, în urma unui control făcut de Inspectoratul Școlar Județean Alba și Prefectură, situația era exact cum o vedeți astăzi. Datorită acestui lucru, copiii nu vor putea începe aici grădinița, urmând ca să fie duși la școală la Sântimbru începând de luni”, a explicat Adrian Dăncilă, inspector școlar general adjunct. Numai că acolo sala are 4 metri pe 4. Adică mult prea mică pentru cei 7 copii care trebuie să înveţe acolo.

În alt sat al comunei Sântimbru, la Coşlariu, situaţia parcă trasă la indigo. Tencuiala şcolii a căzut demult de pe pereţi, igrasie este peste tot, prin tavan plouă şi, ce este mai grav, instalaţia de încalzire este defectă.

În total, 30 de copii din satele care aparţin de comuna Sântimbru sunt nevoiţi începând de luni să facă naveta la Alba Iulia.

Citește și VIDEO: Peste 90 de unități de învățământ din Alba încep noul an școlar fără autorizație de la DSP. Nu au grupuri sanitare, apă și canalizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax