Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Școlile se pot înscrie în programul ”Dăm Click pe România”, pentru a obține calculatoare. Sprijin pentru unitățile de învățământ

Publicat

Școlile se pot înscrie în programul ”Dăm Click pe România”, pentru a obține calculatoare. Asociația ”Ateliere Fără Frontiere” a anunțat continuarea programului prin care se vor dota, cu alte 2.000 de calculatoare recondiționate, unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale deficitare la acest capitol, de la nivel național.

”Dăm Click pe România” vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane, marginalizate, pentru care tranziția către o educație digitală a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcționale din unitățile de învățământ. Această lipsă de infractructură duce, inevitabil, la un decalaj educațional și mai pronunțat între elevii care au acces la calculatoare și cei care nu au, cei din urmă fiind mai predispuși la un abandon timpuriu al școlii, potrivit asociației.

Înscrierile au loc până pe 2 octombrie, inclusiv. AICI, formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 12 octombrie, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a laureaților va fi publicată pe site-ul educlick.ro.

”Dăm Click pe România”: Mii de calculatoare recondiționate

Calculatoarele donate prin ”Dăm Click pe România” fac parte din procesul de economie circulară al ”Ateliere Fără Frontiere”, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară.

La finalul ediției 2023, ”Ateliere Fără Frontiere” va dota cu 4.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick, unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale care au nevoie de echipamente IT.

„De 15 ani, Ateliere Fără Frontiere donează calculatoare cu gândul la viitorul copiilor care depind de infrastructura din școli pentru a porni cu o șansă mai bună în viață. Pentru sute de mii de elevi, școala reprezintă singura oportunitate de a utiliza echipamente IT pe care altfel nu și le-ar permite acasă.

În 2023, vrem să donăm 4.000 de calculatoare către toate tipurile de structuri educaționale care lucrează cu astfel de elevi aflați în situații vulnerabile și să reducem astfel inechitatea educațională bazată pe situația materială din familie”, a declarat Damien Thiery, director general Ateliere Fără Frontiere.

În cei 15 de activitate, asociația și partenerii săi au donat peste 25.000 de calculatoare către mai bine de 2.000 de școli din România, ajungând astfel la peste 500.000 de elevi și profesori beneficiari și reușind să digitalize 10% din instituțiile de învățământ de la nivel național.

AICI, regulamentul programului. Detalii și la adresa: educlick@atelierefarafrontiere.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax